BIST
9.399
-0,23%
DOLAR
34,4283
0,28%
EURO
36,4402
0,57%
ALTIN
2.841,74
0,26%
PETROL
72,36
-0,28%
BITCOIN
3.121.479
2,68%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Geleli Kebabı Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Geleli Kebabı Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Arzu, ana yemek olarak Geleli Kebabı tarifine yer verdi. Peki, Geleli Kebabı nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
14 Mart 2024 01:10
GÜNCELLEME
14 Mart 2024 01:01
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Geleli Kebabı Tarifi...
Geleli Kebabı
Malzemeler:
Et Sotesi İçin:
400 gr dana kuşbaşı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy kuru soğan, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 adet kırmızı biber, ince doğranmış
2 adet domates, kabukları soyulup küp küp doğranmış
3 adet yeşil biber, ince doğranmış
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz ve karabiber, tatlandırmak için
1 su bardağı sıcak su
Közlenmiş Patlıcanlar İçin:
6 adet orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, tatlandırmak için
Nasıl Yapacağız?
Patlıcanları bıçakla birkaç yerinden delin ve közleme aparatında, fırında veya ocak üzerinde közleyin.
Közlenen patlıcanları bir kaba alıp, üzerini örtün ve bir süre bekletin. Bu işlem patlıcanların kabuklarının kolay soyulmasını sağlar.
Kabuklarını soyduktan sonra patlıcanları küp küp doğrayın ve bir fırın kabına alın.
Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın.
Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın ve kuşbaşı etleri ekleyin.
Etler suyunu salıp çektikten sonra, ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Doğranmış biberleri, biber salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Ardından domatesleri ekleyin ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Tuz, karabiber ve sıcak suyunu ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında patlıcan ve et sotesini karıştırarak üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Stres nedir, belirtileri neler? Stresle başa çıkma yöntemleri
Ovafobi Nedir? Ovafobi Ne Korkusu?
Ahraz ne demek?
Asil ne demek?
Bohem ne demek?
Tüzel kişi ne demek?
Caiz değildir ne demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara