Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Ayva Mezesi Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Arzu, ara soğuk olarak Ayva Mezesi tarifine yer verdi. Peki, Ayva Mezesi nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
14 Mart 2024 01:40
GÜNCELLEME
14 Mart 2024 01:48
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Ayva Mezesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Ayva Mezesi Tarifi...

Ayva Mezesi

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy ayva
  • 1 adet büyük boy kırmızı soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 limonun suyu
  • Zeytinyağı (yaklaşık 4 yemek kaşığı)
  • Nar ekşisi (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı olarak ceviz içi veya nar taneleri

Nasıl Yapacağız?

  • Ayvaları güzelce yıkayın. 
  • Kabuklarını soyun ve çekirdek yataklarını çıkarın. 
  • Ayvaları ince ince jülyen şeklinde doğrayın.
  • Ayvaları kararmaması için üzerine limon suyunu sıkın ve hafifçe karıştırın.
  • Kırmızı soğanı soyun ve yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Soğanları ayva ile karıştırın.
  • Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. 
  • Ayva ve soğan karışımına ekleyin.
  • Zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın ve sosu ayva karışımının üzerine dökün. 
  • Tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.
  • Ayva mezesini servis tabağına alın. 
  • İsteğe bağlı olarak üzerine iri kırılmış ceviz içi veya nar taneleri serpiştirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa