Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Pancar Mezesi Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Arzu, ara soğuk olarak Pancar Mezesi tarifine yer verdi. Peki, Pancar Mezesi nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
14 Mart 2024 02:00
GÜNCELLEME
14 Mart 2024 01:56
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Pancar Mezesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Pancar Mezesi Tarifi...

Pancar Mezesi

Malzemeler:

  • 3-4 adet orta boy pancar
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 limonun suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı ceviz içi, iri kırılmış
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Taze nane veya dereotu

Nasıl Yapacağız?

  • Pancarları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. 
  • Bir tencereye alın, üzerlerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. 
  • Pişme süresi, pancarların boyutuna bağlı olarak değişebilir, genellikle 40-60 dakika arasında bir süre yeterlidir.
  • Pişen pancarları soğuk su altında hızlıca soğutun ve küp küp şeklinde doğrayın.
  • Bir kasede ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Doğranmış pancarları bu sosla iyice harmanlayın. Eğer mezenizi biraz daha kremsi tercih ederseniz, bu aşamada yoğurdu da ekleyebilirsiniz.
  • Ceviz içini de ekledikten sonra tüm malzemeyi tekrar karıştırın.
  • Pancar mezesini servis tabağına alın. 
  • Üzerini taze nane veya dereotu ile süsleyin.
  • İsteğe bağlı olarak ekstra nar ekşisi gezdirebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa