BIST
9.420
1,29%
DOLAR
34,4174
0,25%
EURO
36,3169
0,23%
ALTIN
2.843,95
0,34%
PETROL
72,29
-0,19%
BITCOIN
3.036.271
-2,00%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Kızartılmış Güllaç Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kızartılmış Güllaç Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Kızartılmış Güllaç tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Kızartılmış Güllaç Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
17 Mart 2024 13:55
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 16:37
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Kızartılmış Güllaç tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Kızartılmış Güllaç Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Kızartılmış Güllaç Tarifi...
Malzemeler:
5-6 adet güllaç yaprağı
Sıvı yağ (kızartma için)
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fıstık
Tarçın veya gül suyu
Şerbet için:
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
Pudra şekeri
Çekilmiş ceviz veya fıstık
Nasıl Yapacağız?
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
Güllaç yapraklarını mutfak makası veya bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın.
Parçaların boyutu kızartma kolaylığına göre ayarlanabilir.
Derin bir tava veya kızartma tenceresinde sıvı yağı iyice ısıtın. Yağ kızdığında, güllaç parçalarını dikkatlice yağın içine atın.
Güllaç yaprakları hızlı bir şekilde kızaracaktır, bu yüzden sürekli olarak çevirerek her iki tarafını da eşit kızartın.
Kızaran güllaç yapraklarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
Bir tencerede sütü ve şekeri karıştırarak kaynatın.
Şeker eriyince vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Süt karışımını ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
Kızartılmış güllaç parçalarını şerbete batırıp çıkarın. Bu işlem, güllaç yapraklarının şerbeti çekmesini sağlayacaktır.
Şerbetlenmiş güllaç yapraklarını servis tabağına alın.
Üzerine bir miktar süt karışımı gezdirin ve ceviz veya fıstık serpin.
İsteğe göre birden fazla kat oluşturabilirsiniz.
Hazırladığınız kızartılmış güllacı buzdolabında en az 2-3 saat soğutun.
Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri ve çekilmiş ceviz veya fıstık serpiştirin.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Stres nedir, belirtileri neler? Stresle başa çıkma yöntemleri
Ovafobi Nedir? Ovafobi Ne Korkusu?
Ahraz ne demek?
Asil ne demek?
Bohem ne demek?
Tüzel kişi ne demek?
Caiz değildir ne demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara