Gelinim Mutfakta - Kızartılmış Güllaç Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Kızartılmış Güllaç tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Kızartılmış Güllaç Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
17 Mart 2024 13:55
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 16:37
Gelinim Mutfakta - Kızartılmış Güllaç Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Kızartılmış Güllaç tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Kızartılmış Güllaç Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Kızartılmış Güllaç Tarifi...

Malzemeler:

  • 5-6 adet güllaç yaprağı
  • Sıvı yağ (kızartma için)
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fıstık
  • Tarçın veya gül suyu

Şerbet için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

  • Pudra şekeri
  • Çekilmiş ceviz veya fıstık

Nasıl Yapacağız?

  • Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  • Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Güllaç yapraklarını mutfak makası veya bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın. 
  • Parçaların boyutu kızartma kolaylığına göre ayarlanabilir.
  • Derin bir tava veya kızartma tenceresinde sıvı yağı iyice ısıtın. Yağ kızdığında, güllaç parçalarını dikkatlice yağın içine atın.
  • Güllaç yaprakları hızlı bir şekilde kızaracaktır, bu yüzden sürekli olarak çevirerek her iki tarafını da eşit kızartın.
  • Kızaran güllaç yapraklarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
  • Bir tencerede sütü ve şekeri karıştırarak kaynatın. 
  • Şeker eriyince vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  • Süt karışımını ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
  • Kızartılmış güllaç parçalarını şerbete batırıp çıkarın. Bu işlem, güllaç yapraklarının şerbeti çekmesini sağlayacaktır.
  • Şerbetlenmiş güllaç yapraklarını servis tabağına alın. 
  • Üzerine bir miktar süt karışımı gezdirin ve ceviz veya fıstık serpin.
  • İsteğe göre birden fazla kat oluşturabilirsiniz.
  • Hazırladığınız kızartılmış güllacı buzdolabında en az 2-3 saat soğutun.
  • Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri ve çekilmiş ceviz veya fıstık serpiştirin.

  Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa