Gelinim Mutfakta - Beyti Kebabı Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Beyti Kebabı tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Beyti Kebabı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
17 Mart 2024 14:05
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 16:45
Gelinim Mutfakta - Beyti Kebabı Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Beyti Kebabı tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Beyti Kebabı Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Beyti Kebabı Tarifi...

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma 
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Lavaş ekmek veya yufka

Üzeri İçin:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)

Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nasıl Yapılıyor?

  • Kıymayı geniş bir kaba alın. 
  • İçine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir harç elde edin. 
  • Harcı yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenmiş kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve uzun, ince köfteler şeklinde elinizle şekillendirin.
  • Şekillendirdiğiniz köfteleri, ızgarada veya yapışmaz bir tavada her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.
  • Yoğurdu bir kaseye alın ve içine ezilmiş sarımsakları ekleyin. İyice karıştırın.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin. 
  • Eriyen yağın içine pul biber ekleyin ve kısa bir süre kavurun.
  • Lavaş ekmeğini veya yufkayı ısıtın ve tezgah üzerine serin. 
  • Üzerine pişmiş kebapları yerleştirin ve sıkıca sarın.
  • Sarılmış lavaş veya yufkayı, dilimleyerek servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve tereyağlı pul biber sosu gezdirin.

   Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa