BIST
9.420
1,29%
DOLAR
34,3500
-0,02%
EURO
36,4388
0,32%
ALTIN
2.833,73
-0,34%
PETROL
72,80
0,72%
BITCOIN
3.056.039
-1,38%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Beyti Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Beyti Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Beyti Kebabı tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Beyti Kebabı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
17 Mart 2024 14:05
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 16:45
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Beyti Kebabı tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Beyti Kebabı Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Beyti Kebabı Tarifi...
Malzemeler:
500 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
Lavaş ekmek veya yufka
Üzeri İçin:
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Nasıl Yapılıyor?
Kıymayı geniş bir kaba alın.
İçine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir harç elde edin.
Harcı yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenmiş kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve uzun, ince köfteler şeklinde elinizle şekillendirin.
Şekillendirdiğiniz köfteleri, ızgarada veya yapışmaz bir tavada her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.
Yoğurdu bir kaseye alın ve içine ezilmiş sarımsakları ekleyin. İyice karıştırın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
Eriyen yağın içine pul biber ekleyin ve kısa bir süre kavurun.
Lavaş ekmeğini veya yufkayı ısıtın ve tezgah üzerine serin.
Üzerine pişmiş kebapları yerleştirin ve sıkıca sarın.
Sarılmış lavaş veya yufkayı, dilimleyerek servis tabağına alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve tereyağlı pul biber sosu gezdirin.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Stres nedir, belirtileri neler? Stresle başa çıkma yöntemleri
Ovafobi Nedir? Ovafobi Ne Korkusu?
Ahraz ne demek?
Asil ne demek?
Bohem ne demek?
Tüzel kişi ne demek?
Caiz değildir ne demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara