Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsa'nın Menüsü: ​Damla Sakızlı Bademli Keşkül Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının dördüncü yarışmacısı İsa, tatlı olarak ​Damla Sakızlı Bademli Keşkül tarifine yer verdi. Peki, ​​​​Damla Sakızlı Bademli Keşkül nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
17 Mart 2024 14:45
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 17:05
Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsa'nın Menüsü: ​Damla Sakızlı Bademli Keşkül Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsa'nın Menüsü: Damla Sakızlı Bademli Keşkül Tarifi...

Damla Sakızlı Bademli Keşkül

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çiğ badem (kabukları soyulmuş ve iri kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası veya buğday nişastası)
  • 1 adet damla sakızı (dövülmüş)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya toz vanilya

Üzeri için:

  • Çekilmiş badem veya Antep fıstığı
  • Damla sakızı parçaları (isteğe bağlı)

Nasıl Yapacağız?

  • Çiğ bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletin, sonra kabuklarını soyun ve iri bir şekilde kıyın.
  • Pirinç unu, nişasta ve toz şekeri derin bir tencerede karıştırın. 
  • Azar azar sütü ekleyerek topaklanma olmayacak şekilde çırpın.
  • Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 
  • Koyulaşmaya başlayınca dövülmüş damla sakızı, vanilya ve iri kıyılmış bademleri ekleyin. 
  • Karışım kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
  • Keşkülü ocaktan alınca birkaç dakika karıştırmaya devam edin, sonra servis kaselerine paylaştırın.
  • Tatlıyı oda sıcaklığında biraz soğuttuktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin. 
  • Servis yapmadan önce üzerini çekilmiş badem veya Antep fıstığı ve isteğe bağlı olarak damla sakızı parçaları ile süsleyin.

    Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa