Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Limonlu Revani Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci gün yarışmacısı Erdem, tatlı olarak Limonlu Revani tarifine yer verdi. Peki, Limonlu Revani nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
17 Mart 2024 10:40
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 17:33
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Limonlu Revani Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Limonlu Revani Tarifi...

Limonlu Revani

Kek İçin Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Rendelenmiş 1 adet limonun kabuğu

Şerbet İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Nasıl Yapacağız?

  • Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. 
  • Pişme süresinin son 5 dakikasında yarım limonun suyunu ekleyin. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Fırını 180°C derecede önceden ısıtın. 
  • Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabında köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Yoğurdu, sıvı yağı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • İrmiği, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir fırın kabına dökün. 
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar soğumasını bekleyin. Daha sonra sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün. 
  • Şerbeti çekmesi için keki bir süre dinlendirin.
  • Limonlu revaniyi dilimleyip, üzerine isteğe bağlı olarak hindistancevizi rendesi, limon dilimleri veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

    Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa