Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Cacık Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci gün yarışmacısı Erdem, ana yemek yanında servis etmek için Cacık tarifine yer verdi. Peki, Cacık nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
17 Mart 2024 10:30
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 17:33
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Cacık Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Cacık Tarifi...

Cacık

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süzme yoğurt 
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet taze nane (ince kıyılmış) veya 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Birkaç damla limon suyu

Nasıl Yapacağız?

  • Salatalıkları iyice yıkayın. 
  • Kabuklarını soyabilirsiniz veya kabuklu bırakmak isterseniz, doğrudan küp küp doğrayın. Daha ince bir cacık tercih ediyorsanız, salatalıkları rendeleyebilirsiniz.
  • Derin bir kaseye süzme yoğurdu alın. 
  • Üzerine ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış taze nane (veya kuru nane), tuz ve zeytinyağını ekleyin. İyice karıştırın.
  • Doğradığınız veya rendelediğiniz salatalıkları yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Cacığın kıvamını ayarlamak için soğuk suyu azar azar ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz limon suyu da ekleyebilirsiniz. Cacığın ne kadar akışkan olacağı tamamen sizin tercihinize bağlı.
  • Cacığı servis kasesine alın. 
  • Üzerini biraz daha zeytinyağı ve kıyılmış nane ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

    Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa