Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci gün yarışmacısı Erdem, ana yemek yanında servis etmek için Cacık tarifine yer verdi. Peki, Cacık nasıl yapılır, İşte Tarifi...
Yarım demet taze nane (ince kıyılmış) veya 1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
1 su bardağı soğuk su
Birkaç damla limon suyu
Nasıl Yapacağız?
Salatalıkları iyice yıkayın.
Kabuklarını soyabilirsiniz veya kabuklu bırakmak isterseniz, doğrudan küp küp doğrayın. Daha ince bir cacık tercih ediyorsanız, salatalıkları rendeleyebilirsiniz.
Derin bir kaseye süzme yoğurdu alın.
Üzerine ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış taze nane (veya kuru nane), tuz ve zeytinyağını ekleyin. İyice karıştırın.
Doğradığınız veya rendelediğiniz salatalıkları yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Cacığın kıvamını ayarlamak için soğuk suyu azar azar ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz limon suyu da ekleyebilirsiniz. Cacığın ne kadar akışkan olacağı tamamen sizin tercihinize bağlı.
Cacığı servis kasesine alın.
Üzerini biraz daha zeytinyağı ve kıyılmış nane ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.