BIST
8.946
0,00%
DOLAR
34,3336
0,32%
EURO
37,0394
-0,08%
ALTIN
2.982,23
0,21%
PETROL
75,24
-0,52%
BITCOIN
2.597.741
1,75%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 0°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 0°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci gün yarışmacısı Erdem, ara soğuk olarak Yoğurtlu Soğan Mezesi tarifine yer verdi. Peki, Yoğurtlu Soğan Mezesi nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
17 Mart 2024 10:10
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 17:34
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi...
Yoğurtlu Soğan Mezesi
Malzemeler:
2 büyük boy kırmızı soğan
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz ve karabiber, tatlandırmak için
Yarım çay kaşığı pul biber veya kırmızı biber flakes
Taze nane veya dereotu, ince kıyılmış
Nasıl Yapacağız?
Soğanları ince ince yarım ay şeklinde dilimleyin.
Dilimlediğiniz soğanları bir kaseye alın, üzerine bolca tuz serpiştirin ve ellerinizle hafifçe ovun.
Ardından soğuk su ile yıkayıp süzün. Bu işlem soğanların acılığını alacaktır.
Süzme yoğurdu bir kaseye alın.
Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın.
Süzülmüş soğanları yoğurtlu karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırarak soğanların yoğurtla iyice bütünleşmesini sağlayın.
Pul biber veya kırmızı biber flakes'i ekleyin ve karıştırın.
Mezenin lezzetlerinin birbirine karışması için en az 30 dakika, tercihen birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
Mezeyi servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış taze nane veya dereotu serpiştirin.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara