Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Mantar Sote Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci gün yarışmacısı Erdem, ara sıcak olarak Mantar Sote tarifine yer verdi. Peki, mantar sote nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
17 Mart 2024 10:00
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 17:34
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Mantar Sote Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Mantar Sote Tarifi..

Mantar Sote

Malzemeler:

  • 500 gram taze mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • Tuz ve karabiber, tatlandırmak için
  • Yarım çay kaşığı kekik veya taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber veya kırmızı biber flakes
  • Taze maydanoz, süslemek için

Nasıl Yapacağız?

  • Mantarları hafifçe yıkayın ve nemli bir bezle silerek temizleyin. 
  • Büyük mantarları ikiye veya dörde kesin, küçük mantarları ise bütün bırakabilirsiniz.
  • Bir tavada zeytinyağı veya tereyağını orta ateşte ısıtın. 
  • İnce doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar soteleyin. 
  • Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyip, sarımsakların kokusu çıkana kadar yaklaşık 30 saniye daha pişirin.
  • Hazırladığınız mantarları tavaya ekleyin. 
  • Yüksek ateşte, mantarların suyunu salıp çekmesi için ara sıra karıştırarak pişirin. Bu işlem yaklaşık 5-7 dakika sürecektir.
  • Tuz, karabiber ve kekik veya isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.
  • Mantarlar altın rengini alana kadar pişirmeye devam edin.
  • Mantar sote pişince, ocaktan alın ve ince kıyılmış taze maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

      Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa