BIST
8.946
0,95%
DOLAR
34,3572
0,39%
EURO
37,0472
-0,06%
ALTIN
2.982,74
0,22%
PETROL
75,45
-0,11%
BITCOIN
2.611.706
2,28%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Mantar Sote Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Mantar Sote Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci gün yarışmacısı Erdem, ara sıcak olarak Mantar Sote tarifine yer verdi. Peki, mantar sote nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
17 Mart 2024 10:00
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 17:34
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Erdem'in Menüsü: Mantar Sote Tarifi..
Mantar Sote
Malzemeler:
500 gram taze mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
Tuz ve karabiber, tatlandırmak için
Yarım çay kaşığı kekik veya taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı pul biber veya kırmızı biber flakes
Taze maydanoz, süslemek için
Nasıl Yapacağız?
Mantarları hafifçe yıkayın ve nemli bir bezle silerek temizleyin.
Büyük mantarları ikiye veya dörde kesin, küçük mantarları ise bütün bırakabilirsiniz.
Bir tavada zeytinyağı veya tereyağını orta ateşte ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar soteleyin.
Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyip, sarımsakların kokusu çıkana kadar yaklaşık 30 saniye daha pişirin.
Hazırladığınız mantarları tavaya ekleyin.
Yüksek ateşte, mantarların suyunu salıp çekmesi için ara sıra karıştırarak pişirin. Bu işlem yaklaşık 5-7 dakika sürecektir.
Tuz, karabiber ve kekik veya isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.
Mantarlar altın rengini alana kadar pişirmeye devam edin.
Mantar sote pişince, ocaktan alın ve ince kıyılmış taze maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara