Zuhal Topal'la Yemekteyiz Taylan'ın Menüsü: Tiramisu Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Taylan, tatlı olarak Tiramisu tarifine yer verdi. Peki, ​​​​Tiramisu nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Mart 2024 16:40
GÜNCELLEME
22 Mart 2024 18:56
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Taylan'ın Menüsü: Tiramisu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Taylan'ın Menüsü: Tiramisu Tarifi...

Tiramisu

Malzemeler:

Kreması İçin:

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 100 gram toz şeker
  • 500 gram mascarpone peyniri
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 2 paket kedidili bisküvi
  • 2 su bardağı güçlü demlenmiş soğuk kahve (espresso tercih edilir)
  • 2 yemek kaşığı kahve likörü
  • Kakao tozu
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş çikolata

Nasıl Yapacağız?

  • Yumurta sarılarını ve şekeri büyük bir kasede çırpın. 
  • Karışımın rengi açılıp, kremsi bir kıvama gelene kadar çırpın.
  • Mascarpone peynirini ve vanilya esansını ekleyin. 
  • Pürüzsüz ve homojen bir kıvam alana kadar düşük hızda karıştırın.
  • Kahveyi demleyin ve soğumaya bırakın. 
  • Kahve oda sıcaklığına geldiğinde, kahve likörünü ekleyin.
  • Bir dikdörtgen borcam veya derin bir servis kabını alın.
  • Kedidili bisküvileri hazırladığınız kahve karışımına hızlıca batırıp çıkarın.
  • Bisküvileri kabın tabanına sıkı bir şekilde dizin. 
  • Bisküviler kahveyi emdikçe yumuşayacaktır.
  • Üzerine hazırladığınız mascarpone kremasının yarısını dökün ve spatula ile düzeltin.
  • Mascarpone kremasının üzerine bir kat daha kahveyle ıslatılmış kedidili bisküvileri dizin.
  • Kalan mascarpone kremasını üzerine yayın ve spatula ile düzleyin.
  • Tiramisuyu en az 4 saat, ideal olarak bir gece buzdolabında soğutun. 
  • Bu, tatların birbirine karışması için yeterli zaman sağlayacaktır.
  • Servis yapmadan hemen önce, üzerine bolca kakao tozu serpin. 
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa