Zuhal Topal'la Yemekteyiz Senanur'un Menüsü: Yoğurtlu Kabak Şöleni Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Senanur, ara sıcak olarak Yoğurtlu Kabak Şöleni tarifine yer verdi. Peki, ​​​​Yoğurtlu Kabak Şöleni nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Mart 2024 16:50
GÜNCELLEME
22 Mart 2024 19:40
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Senanur'un Menüsü: Yoğurtlu Kabak Şöleni Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Senanur'un Menüsü: Yoğurtlu Kabak Şöleni Tarifi...

Yoğurtlu Kabak Şöleni

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt (veya koyu kıvamlı yoğurt)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı nane

Nasıl Yapacağız?

  • Kabakları iyice yıkayın ve uç kısımlarını kesin. 
  • Kabakları rendeleyin ya da ince şeritler halinde kesin.
  • Biraz tuz serpip karıştırın ve suyunu bırakması için 15-20 dakika bekletin. 
  • Daha sonra kabakları bir süzgece alıp, suyunu sıkarak çıkarın.
  • Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtın. 
  • Suyunu sıktığınız kabakları tavaya ekleyin.
  • Ara ara karıştırarak kabakların suyunu çekip, hafifçe kızarana kadar pişirin. 
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Pişen kabakları soğumaya bırakın.
  • Süzme yoğurdu bir kaseye alın. 
  • Ezilmiş sarımsak, kalan zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan kabakları yoğurtlu karışıma ekleyin. İnce kıyılmış dereotu ve nane ile karıştırın. Tüm malzemeyi iyice birbirine yedirin.
  • Yoğurtlu kabak şölenini servis tabağına alın. 
  • Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilir ve isteğe bağlı olarak ekstra dereotu, nane veya pul biber ile süsleyebilirsiniz.
  • Bu yemeği en az 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olur.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa