BIST
9.879
-0,04%
DOLAR
36,1121
0,19%
EURO
37,4944
0,30%
ALTIN
3.357,53
-0,01%
PETROL
76,61
-0,51%
BITCOIN
3.471.196
0,25%
Ara
Ankara -6°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara -6°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Senanur'un Menüsü: Yoğurtlu Kabak Şöleni Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Senanur'un Menüsü: Yoğurtlu Kabak Şöleni Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Senanur, ara sıcak olarak Yoğurtlu Kabak Şöleni tarifine yer verdi. Peki, Yoğurtlu Kabak Şöleni nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
22 Mart 2024 16:50
GÜNCELLEME
22 Mart 2024 19:40
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Senanur'un Menüsü: Yoğurtlu Kabak Şöleni Tarifi...
Yoğurtlu Kabak Şöleni
Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı süzme yoğurt (veya koyu kıvamlı yoğurt)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı nane
Nasıl Yapacağız?
Kabakları iyice yıkayın ve uç kısımlarını kesin.
Kabakları rendeleyin ya da ince şeritler halinde kesin.
Biraz tuz serpip karıştırın ve suyunu bırakması için 15-20 dakika bekletin.
Daha sonra kabakları bir süzgece alıp, suyunu sıkarak çıkarın.
Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtın.
Suyunu sıktığınız kabakları tavaya ekleyin.
Ara ara karıştırarak kabakların suyunu çekip, hafifçe kızarana kadar pişirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Pişen kabakları soğumaya bırakın.
Süzme yoğurdu bir kaseye alın.
Ezilmiş sarımsak, kalan zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyip karıştırın.
Soğuyan kabakları yoğurtlu karışıma ekleyin. İnce kıyılmış dereotu ve nane ile karıştırın. Tüm malzemeyi iyice birbirine yedirin.
Yoğurtlu kabak şölenini servis tabağına alın.
Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilir ve isteğe bağlı olarak ekstra dereotu, nane veya pul biber ile süsleyebilirsiniz.
Bu yemeği en az 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olur.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nedir?
Turkcell Veri İşleme İzni Nedir?
Türk Askeri Korku Nedir Bilmeyiz Şarkı Sözleri
Trafiğin İnsan Yaşamındaki Önemi Nedir?
Töhaş Geç Tahsilat Bedeli Nedir?
Yapı Kredi Bloke Bakiyesi Nedir?
Whatsapp Uçtan Uca Şifreleme Nedir?
Sonraki Sayfa
×
Ara