Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci yarışmacısı Damla, başlangıç olarak Sarımsaklı Yoğurtlu Şehriye Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Sarımsaklı Yoğurtlu Şehriye Çorbası nasıl yapılır, İşte Tarifi...
Orta boy bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtın.
Arpa şehriyeyi ekleyip, şehriyeler altın rengini alana kadar kavurun.
Tavuk suyu ve suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin, yaklaşık 10-15 dakika.
Bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. Bu karışımı çorbanın kıvamını artıracak ve zengin bir tat katacak.
Çorbanın biraz suyunu yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyerek ısısını dengeleyin.
Bu işlem, yoğurdun çorba içinde kesilmemesi için önemlidir.
Yoğurtlu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak tencereye aktarın.
Başka bir tavada kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağında ezilmiş sarımsağı hafifçe soteleyin. Kuru nane ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyip karıştırın.
Bu karışımı çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Çorbayı sürekli karıştırarak, yoğurtlu karışımın çorba ile tamamen bütünleşmesi için birkaç dakika daha kısık ateşte pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
Sarımsaklı yoğurtlu şehriye çorbasını sıcak olarak servis yapın.
Üzerine biraz daha kuru nane serperek sunabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.