Zuhal Topal'la Yemekteyiz Damla'nın Menüsü: Sarımsaklı Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci yarışmacısı Damla, başlangıç olarak Sarımsaklı Yoğurtlu Şehriye Çorbası tarifine yer verdi. Peki, ​​​​Sarımsaklı Yoğurtlu Şehriye Çorbası nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Mart 2024 17:00
GÜNCELLEME
22 Mart 2024 19:47
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Damla'nın Menüsü: Sarımsaklı Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Damla'nın Menüsü: Sarımsaklı Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tarifi...

Sarımsaklı Yoğurtlu Şehriye Çorbası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 4 su bardağı tavuk suyu (veya sebze suyu)
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nasıl Yapılıyor?

  • Orta boy bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtın. 
  • Arpa şehriyeyi ekleyip, şehriyeler altın rengini alana kadar kavurun.
  • Tavuk suyu ve suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin, yaklaşık 10-15 dakika.
  • Bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. Bu karışımı çorbanın kıvamını artıracak ve zengin bir tat katacak.
  • Çorbanın biraz suyunu yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyerek ısısını dengeleyin.
  • Bu işlem, yoğurdun çorba içinde kesilmemesi için önemlidir.
  • Yoğurtlu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak tencereye aktarın.
  • Başka bir tavada kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağında ezilmiş sarımsağı hafifçe soteleyin. Kuru nane ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Bu karışımı çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Çorbayı sürekli karıştırarak, yoğurtlu karışımın çorba ile tamamen bütünleşmesi için birkaç dakika daha kısık ateşte pişirin. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
  • Sarımsaklı yoğurtlu şehriye çorbasını sıcak olarak servis yapın. 
  • Üzerine biraz daha kuru nane serperek sunabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa