Zuhal Topal'la Yemekteyiz Damla'nın Menüsü: Kalem Böreği Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci yarışmacısı Damla, ara sıcak olarak Kalem Böreği tarifine yer verdi. Peki, ​​​​Kalem Böreği nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Mart 2024 17:10
GÜNCELLEME
22 Mart 2024 19:54
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Damla'nın Menüsü: Kalem Böreği Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Damla'nın Menüsü: Kalem Böreği Tarifi...

Kalem Böreği

Malzemeler:

İç Harcı İçin:

  • 250 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (börekleri kızartmak için)

Nasıl Yapacağız?

  • Unu geniş bir kaseye eleyin. 
  • Ortasını açarak içine yumurta, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
  • Yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun. 
  • Hamur, ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır. Gerekirse su miktarını ayarlayın.
  • Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Beyaz peyniri bir kaseye alıp ezin. 
  • İnce kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Dinlenmiş hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. 
  • Her bir parçayı tezgah üzerinde ince bir şekilde açın.
  • Açılan yufkaların geniş kenarına hazırladığınız peynirli harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. 
  • Ruloları ister uzun bırakın, isterseniz kısa parçalar halinde kesin.
  • Böreklerin uç kısımlarını iyice kapatın ki kızartırken iç harcı dışarı çıkmasın.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. 
  • Börekleri yağda altın sarısı renk alana kadar her iki tarafını da kızartın.
  • Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
  • Kalem börekleri sıcak ya da ılık olarak servis edin. 
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa