BIST
9.883
0,38%
DOLAR
36,0595
0,05%
EURO
37,3928
0,03%
ALTIN
3.349,69
-0,24%
PETROL
76,70
-0,22%
BITCOIN
3.465.664
-1,98%
Ara
Ankara -2°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara -2°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Damla'nın Menüsü: Kalem Böreği Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Damla'nın Menüsü: Kalem Böreği Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının beşinci yarışmacısı Damla, ara sıcak olarak Kalem Böreği tarifine yer verdi. Peki, Kalem Böreği nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
22 Mart 2024 17:10
GÜNCELLEME
22 Mart 2024 19:54
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Damla'nın Menüsü: Kalem Böreği Tarifi...
Kalem Böreği
Malzemeler:
İç Harcı İçin:
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ (börekleri kızartmak için)
Nasıl Yapacağız?
Unu geniş bir kaseye eleyin.
Ortasını açarak içine yumurta, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
Yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamur, ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır. Gerekirse su miktarını ayarlayın.
Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
Beyaz peyniri bir kaseye alıp ezin.
İnce kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Dinlenmiş hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın.
Her bir parçayı tezgah üzerinde ince bir şekilde açın.
Açılan yufkaların geniş kenarına hazırladığınız peynirli harçtan koyup, rulo şeklinde sarın.
Ruloları ister uzun bırakın, isterseniz kısa parçalar halinde kesin.
Böreklerin uç kısımlarını iyice kapatın ki kızartırken iç harcı dışarı çıkmasın.
Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın.
Börekleri yağda altın sarısı renk alana kadar her iki tarafını da kızartın.
Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
Kalem börekleri sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nedir?
Turkcell Veri İşleme İzni Nedir?
Türk Askeri Korku Nedir Bilmeyiz Şarkı Sözleri
Trafiğin İnsan Yaşamındaki Önemi Nedir?
Töhaş Geç Tahsilat Bedeli Nedir?
Yapı Kredi Bloke Bakiyesi Nedir?
Whatsapp Uçtan Uca Şifreleme Nedir?
Sonraki Sayfa
×
Ara