BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,4347
0,30%
EURO
36,2908
0,16%
ALTIN
2.836,81
0,09%
PETROL
71,04
-2,09%
BITCOIN
3.150.344
3,66%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Fındık Lahmacun Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Fındık Lahmacun Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ilk yarışmacısı Emine, ara sıcak olarak Fındık Lahmacun tarifine yer verdi. Peki, Fındık Lahmacun nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
25 Mart 2024 15:10
GÜNCELLEME
25 Mart 2024 20:11
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Fındık Lahmacun Tarifi...
Fındık Lahmacun
Malzemeler:
Hamur İçin:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya (7g)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Harcı İçin:
250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan, çok ince doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 adet domates, küp küp doğranmış veya rendelenmiş
2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Zeytinyağı
Nasıl Yapacağız?
Bir kabın içinde ılık su, şeker ve mayayı karıştırarak mayanın aktive olmasını sağlayın. 5-10 dakika bekleyin.
Başka bir kaba unu ve tuzu ekleyin, ortasını açıp mayalı suyu ve zeytinyağını ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
İnce doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, kıyma, domates, biber salçası, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları derin bir kasede karıştırın.
Malzemeler iyice karışana kadar elinizle yoğurun.
Tuzunu ve baharatını damak zevkinize göre ayarlayın.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve merdane yardımıyla yuvarlak veya oval şekilde açın.
Hamurların çok ince olmamasına dikkat edin.
Açılan hamurun üzerine iç harçtan eşit miktarda yayın.
Önceden ısıtılmış 250°C fırında lahmacunların kenarları kızarıncaya ve hamur pişinceye kadar, yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Tevafuk Ne Demek?
Tefekkür Ne Demek?
Vizyonun Tanımı: Ne Anlama Gelir?
Stalk Nedir? Tanım Ve Önemi
Stabil Kavramının Tanımı ve Önemi
Spontane Nedir? Anlamı ve Temel Özellikleri
Sehven Ne Demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara