Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ilk yarışmacısı Emine, ara sıcak yanında servis etmek için acılı ezme tarifine yer verdi. Peki, Acılı Ezme nasıl yapılır, İşte Tarifi...
Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
Fazla sulu olmaması için domateslerin içindeki suları ve çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.
Yeşil, kırmızı ve acı biberleri ince ince doğrayın.
Biberlerin acı seviyesine göre miktarını ayarlayabilirsiniz.
Soğanı ve sarımsağı mümkün olduğunca ince şekilde doğrayın.
Sarımsağı ezerek de kullanabilirsiniz.
Maydanozu ince ince kıyın ve diğer malzemelerle birlikte büyük bir kaseye alın.
Hazırladığınız sebzelerin üzerine limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, pul biber, karabiber, sumak ve tuzu ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Malzemelerin birbirine iyice karışması için birkaç dakika boyunca ezme işlemi yapın. Bu aşamada bir havan kullanabilirsiniz veya malzemeleri daha önceden çok ince doğrayarak karıştırma işlemini kolaylaştırabilirsiniz.
Hazırladığınız ezmenin tadına bakın ve gerekirse baharat ya da tuz ekleyin.
Acılı ezmenin lezzetinin oturması için birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.