BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,4347
0,30%
EURO
36,2908
0,16%
ALTIN
2.836,81
0,09%
PETROL
71,04
-2,09%
BITCOIN
3.150.344
3,66%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 11°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 11°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Fırında Levrek Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Fırında Levrek Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ilk yarışmacısı Emine, ana yemek olarak Fırında Levrek tarifine yer verdi. Peki, Fırında Levrek nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
25 Mart 2024 15:20
GÜNCELLEME
25 Mart 2024 20:21
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Fırında Levrek Tarifi...
Fırında Levrek
Malzemeler:
2 adet levrek (temizlenmiş ve içi boşaltılmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 adet büyük boy soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
1 adet limon
Nasıl Yapacağız?
Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekik karıştırın.
Bu sosu levreklerin her iki tarafına ve iç kısmına iyice yedirin.
Balıkları bu şekilde en az 30 dakika, mümkünse birkaç saat buzdolabında marine etmek için bekletin.
Fırını 180°C (350°F) derecede önceden ısıtın.
Soğan, domates ve biberleri halka şeklinde doğrayın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sebzeleri tepsinin tabanına yayın.
Marine edilmiş levrekleri sebzelerin üzerine yerleştirin.
Balıkların üzerine maydanoz serpiştirin ve limon dilimleri ile süsleyin.
Hazırladığınız levrekleri önceden ısıtılmış fırında, balıklar pişip üstleri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Pişirme süresi balıkların boyutuna ve fırınınızın özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Tevafuk Ne Demek?
Tefekkür Ne Demek?
Vizyonun Tanımı: Ne Anlama Gelir?
Stalk Nedir? Tanım Ve Önemi
Stabil Kavramının Tanımı ve Önemi
Spontane Nedir? Anlamı ve Temel Özellikleri
Sehven Ne Demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara