Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: ​Çıtır Patates Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ilk yarışmacısı Emine, ana yemek yanında servis etmek için ​Çıtır Patates tarifine yer verdi. Peki, ​Çıtır Patates nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
25 Mart 2024 15:30
GÜNCELLEME
25 Mart 2024 20:46
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: ​Çıtır Patates Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Çıtır Patates Tarifi...

Çıtır Patates

Malzemeler:

  • 4 adet büyük boy patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu 
  • 1/2 çay kaşığı kekik veya rosmarin

Nasıl Yapacağız?

  • Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. 
  • Patatesleri uzunlamasına dilimleyin veya küp şeklinde doğrayın. 
  • Boyut ve şekil tamamen sizin tercihinize kalmıştır, ancak parçaların eşit büyüklükte olmasına dikkat edin ki, pişirme sırasında eşit pişsinler.
  • Patatesleri 5-10 dakika kadar hafifçe haşlayın. Bu adım, patateslerin iç kısmının yumuşak olmasını sağlarken dışının çıtır olmasına yardımcı olur. Patatesleri haşladıktan sonra suyunu süzün ve birkaç dakika buharla kurumaları için bekletin.
  • Fırını 220°C derecede önceden ısıtın.
  • Patatesleri büyük bir kaseye alın. 
  • Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, sarımsak tozu ve kekik veya rosmarin ekleyin. 
  • Patateslerin her tarafının baharatlarla kaplanması için iyice karıştırın.
  • Patatesleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine tek kat halinde yerleştirin.
  • Patateslerin üst üste gelmemesine özen gösterin, böylece her tarafı eşit şekilde kızarabilir.
  • Patatesleri fırında, arada bir çevirerek, her tarafı altın rengi ve çıtır olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa