Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ilk yarışmacısı Emine, ana yemek yanında servis etmek için Çıtır Patates tarifine yer verdi. Peki, Çıtır Patates nasıl yapılır, İşte Tarifi...
Patatesleri uzunlamasına dilimleyin veya küp şeklinde doğrayın.
Boyut ve şekil tamamen sizin tercihinize kalmıştır, ancak parçaların eşit büyüklükte olmasına dikkat edin ki, pişirme sırasında eşit pişsinler.
Patatesleri 5-10 dakika kadar hafifçe haşlayın. Bu adım, patateslerin iç kısmının yumuşak olmasını sağlarken dışının çıtır olmasına yardımcı olur. Patatesleri haşladıktan sonra suyunu süzün ve birkaç dakika buharla kurumaları için bekletin.
Fırını 220°C derecede önceden ısıtın.
Patatesleri büyük bir kaseye alın.
Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, sarımsak tozu ve kekik veya rosmarin ekleyin.
Patateslerin her tarafının baharatlarla kaplanması için iyice karıştırın.
Patatesleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine tek kat halinde yerleştirin.
Patateslerin üst üste gelmemesine özen gösterin, böylece her tarafı eşit şekilde kızarabilir.
Patatesleri fırında, arada bir çevirerek, her tarafı altın rengi ve çıtır olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.