Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: ​Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ilk yarışmacısı Emine, tatlı olarak Dondurmalı İrmik Helvası tarifine yer verdi. Peki, Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
25 Mart 2024 15:50
GÜNCELLEME
25 Mart 2024 20:48
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: ​Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi...

Dondurmalı İrmik Helvası

Malzemeler:

İrmik Helvası İçin:

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1/2 su bardağı çiğ badem veya çam fıstığı
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz
  • Vanilyalı dondurma
  • Tarçın veya kakao

Nasıl Yapacağız?

  • Orta boy bir tencerede sıvı yağı veya tereyağını eritin. 
  • Badem veya çam fıstığını ekleyip, hafifçe kavurun.
  • İrmiği ekleyin ve rengi altın sarısına dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Bu aşama irmik helvasının lezzeti için çok önemlidir.
  • Ayrı bir tencerede süt, su, şeker, vanilya ve bir tutam tuzu karıştırıp kaynatın.
  • Kaynayan sıvıyı kavrulmuş irmik üzerine dikkatlice dökün. 
  • Karışımı hızlıca karıştırın ve kısık ateşte irmikler suyunu çekip, göz göz olana kadar pişirin.
  • Helvanın altını kapatın ve demlenmesi için tencerenin kapağını bir bezle örtüp, 10-15 dakika dinlendirin.
  • İrmik helvasını sıcakken servis tabaklarına alın.
  • Üzerine bir top vanilyalı dondurma koyun.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine biraz tarçın veya kakao serpiştirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa