BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,4347
0,30%
EURO
36,2908
0,16%
ALTIN
2.836,81
0,09%
PETROL
71,04
-2,09%
BITCOIN
3.150.344
3,66%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 11°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 11°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ilk yarışmacısı Emine, tatlı olarak Dondurmalı İrmik Helvası tarifine yer verdi. Peki, Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
25 Mart 2024 15:50
GÜNCELLEME
25 Mart 2024 20:48
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emine'nin Menüsü: Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi...
Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler:
İrmik Helvası İçin:
2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ veya tereyağı
1/2 su bardağı çiğ badem veya çam fıstığı
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Vanilyalı dondurma
Tarçın veya kakao
Nasıl Yapacağız?
Orta boy bir tencerede sıvı yağı veya tereyağını eritin.
Badem veya çam fıstığını ekleyip, hafifçe kavurun.
İrmiği ekleyin ve rengi altın sarısına dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Bu aşama irmik helvasının lezzeti için çok önemlidir.
Ayrı bir tencerede süt, su, şeker, vanilya ve bir tutam tuzu karıştırıp kaynatın.
Kaynayan sıvıyı kavrulmuş irmik üzerine dikkatlice dökün.
Karışımı hızlıca karıştırın ve kısık ateşte irmikler suyunu çekip, göz göz olana kadar pişirin.
Helvanın altını kapatın ve demlenmesi için tencerenin kapağını bir bezle örtüp, 10-15 dakika dinlendirin.
İrmik helvasını sıcakken servis tabaklarına alın.
Üzerine bir top vanilyalı dondurma koyun.
İsteğe bağlı olarak üzerine biraz tarçın veya kakao serpiştirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Tevafuk Ne Demek?
Tefekkür Ne Demek?
Vizyonun Tanımı: Ne Anlama Gelir?
Stalk Nedir? Tanım Ve Önemi
Stabil Kavramının Tanımı ve Önemi
Spontane Nedir? Anlamı ve Temel Özellikleri
Sehven Ne Demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara