Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Cansever, bahar alerjisi ile soğuk algınlığının sıklıkla karıştırıldığını ve bu durumun gereksiz tedavi maliyetlerine ve yan etkilere yol açabileceğini belirtti. Polenlerin mart ayından ekim ayına kadar yoğun şekilde bulunduğunu ve bu dönemde hastalarda şikayetlerin arttığını ifade eden Cansever, bahar alerjisinin gribal enfeksiyonla karıştırılmasının önemli bir sorun olduğunu vurguladı.
Bahar alerjisi ve gribal enfeksiyonun belirtilerini ayırt etmenin önemli olduğunu belirten Murat Cansever, alerjik hastalarda şeffaf bir burun akıntısıyla birlikte uzun süren semptomların bulunduğunu, ancak gribal semptomlarda ateşin eşlik ettiğini ve genellikle bir hafta ila on gün arasında sürdüğünü söyledi. Ayrıca, bahar alerjisinin çocukların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceğini, oyun alışkanlıklarını, arkadaşlık ilişkilerini, ders başarılarını ve uyku kalitelerini düşürebileceğini dile getirdi.
Bahar alerjisinin astıma dönüşebileceğine dikkat çeken Murat Cansever, semptomların kontrol edilmemesi durumunda astım riskinin artabileceğini belirtti. Ayrıca, her bölgenin kendine özgü bitki örtüsü bulunduğunu ve alerji tedavilerinde bu durumun dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Tedavinin önemli bir parçasının alerjenden korunma olduğunu belirten Cansever, polenlerden uzak durmanın ve uygun önlemlerin alınmasının önemli olduğunu söyledi.