BIST
10.086
0,10%
DOLAR
35,3169
0,03%
EURO
36,8070
0,27%
ALTIN
2.993,20
0,09%
PETROL
76,25
0,04%
BITCOIN
3.603.532
2,38%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Serdem'in Menüsü: Beyaz Toz Biberli Jasmin Pilav Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Serdem'in Menüsü: Beyaz Toz Biberli Jasmin Pilav Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 25-29 mart haftasının dördüncü gün yarışmacısı Serdem, ana yemek yanında servis etmek için Beyaz Toz Biberli Jasmin Pilav tarifine yer verdi. Peki, Beyaz Toz Biberli Jasmin Pilav nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
30 Mart 2024 11:30
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 21:44
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Serdem'in Menüsü: Beyaz Toz Biberli Jasmin Pilav Tarifi...
Beyaz Toz Biberli Jasmin Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı jasmin pirinci
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı beyaz toz biber
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Nasıl Yapacağız?
Jasmin pirincini soğuk suyla iyice yıkayın ve suyunu süzün.
Pirinçlerin nişastasının gitmesi için bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Bu, pilavın daha tane tane olmasını sağlar.
Orta boy bir tencereye zeytinyağı veya tereyağını koyun ve ısıtın.
Pirinci ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kadar kavurun.
Bu esnada pirinçlerin taneleri birbirinden ayrılacak ve hafifçe şeffaflaşacaktır.
Tuz, beyaz toz biber ve isteğe bağlı olarak defne yaprağı ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
Daha sonra ölçtüğünüz suyu pirincin üzerine dökün ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve pirincin suyunu çekmesini bekleyin.
Su kaynamaya başladıktan sonra ateşi en düşüğe alın ve pirincin suyunu tamamen çekip yumuşamasını bekleyin. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürecektir.
Pilav piştikten sonra ocağı kapatın ve pilavın demlenmesi için 10 dakika kadar kapalı bir şekilde bekletin.
Bu süre sonunda defne yaprağını çıkarın ve pilavı bir çatal yardımıyla hafifçe karıştırın.
Beyaz toz biberli jasmin pilavını sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Ünlü Yönetmen Hayatını Kaybetti: Olgun Özdemir Kimdir?
Gassal Dizisi İçim Yanar Şarkı Sözleri
Gassal dizisindeki Elif Kimdir? Sibel Aytan Kimdir?
Gassal Dizisindeki Gasilhane Nerede?
NFT Nedir? Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?
Jelly Donut Blush Akımı Nedir?
Konfor Alanı Nedir? Faydaları ve Riskleri Neler?
Sonraki Sayfa
×
Ara