Zuhal Topal'la Yemekteyiz Serdem'in Menüsü: Mascarpone Peynirli, Orman Meyveli Soğuk Tatlı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 25-29 mart haftasının dördüncü gün yarışmacısı Serdem, tatlı olarak, Mascarpone Peynirli, Orman Meyveli Soğuk Tatlı tarifine yer verdi. Peki, Mascarpone Peynirli, Orman Meyveli Soğuk Tatlı nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
30 Mart 2024 11:50
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 21:56
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Serdem'in Menüsü: Mascarpone Peynirli, Orman Meyveli Soğuk Tatlı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Serdem'in Menüsü: Mascarpone Peynirli, Orman Meyveli Soğuk Tatlı Tarifi..

Mascarpone Peynirli, Orman Meyveli Soğuk Tatlı

Malzemeler:

  • 250 gr mascarpone peyniri
  • 200 ml krema 
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya tozu
  • 2 su bardağı orman meyveleri (taze veya dondurulmuş - çilek, böğürtlen, frambuaz, yaban mersini vb.)
  • 1/4 su bardağı orman meyveli reçel veya meyve sosu
  • Taze nane yaprakları
  • Bisküvi kırıntısı veya rendelenmiş çikolata 

Nasıl Yapacağız?

  • Bir karıştırma kabında soğuk krema, pudra şekeri ve vanilya özütünü yumuşak ve hafif katılaşana kadar çırpın. 
  • Daha sonra mascarpone peynirini ekleyip, malzemeler iyice birleşene kadar düşük hızda karıştırmaya devam edin.
  • Eğer taze meyveler kullanıyorsanız, yıkayıp kurulayın. 
  • Dondurulmuş meyveleri kullanacaksanız, çözülmesi için bir süre dışarıda bekletin. Meyvelerin bir kısmını süsleme için ayırın.
  • Servis kaselerine veya büyük bir servis kabına ilk olarak bir miktar mascarpone peynirli karışım koyun. 
  • Üzerine bir kat orman meyveleri ve bir miktar orman meyveli reçel veya sos ekleyin. 
  • İsteğe bağlı olarak bisküvi kırıntısı veya rendelenmiş çikolata serpiştirebilirsiniz.
  • Katmanları, kaseler dolana kadar tekrarlayın. 
  • Son kat olarak mascarpone karışımını ve en üste ayırdığınız taze meyveleri koyun.
  • Tatlıyı en az 2 saat, tercihen gece boyunca buzdolabında soğutun. 
  • Soğuk olarak servis yapmadan önce üzerine taze nane yaprakları ile süsleyin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa