BIST
9.890
-1,35%
DOLAR
35,3357
0,51%
EURO
36,7577
0,21%
ALTIN
2.961,04
0,15%
PETROL
73,91
0,16%
BITCOIN
3.331.377
1,02%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 5°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 5°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Kabak Borani Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Kabak Borani Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 25-29 mart haftasının beşinci gün yarışmacısı Oğuzhan, başlangıç olarak Kabak Borani Çorbası tarifine yerdi. Peki, Kabak Borani Çorbası nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
30 Mart 2024 13:10
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 22:01
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Kabak Borani Çorbası Tarifi...
Kabak Borani Çorbası
Malzemeler:
2 büyük kabak, rendelenmiş
1 adet büyük soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
4 su bardağı su veya sebze suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım limonun suyu
Nasıl Yapacağız?
Tereyağı veya zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Rendelenmiş kabağı tencereye ekleyin ve kabağın suyunu salıp çekene kadar, yaklaşık 5-7 dakika daha soteleyin.
Unu ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
Bu esnada unun topaklanmamasına dikkat edin.
Yavaşça suyu veya sebze suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve yarım limonun suyunu çırpın.
Yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu aşamada çorbanın kesilmemesi için dikkatli olun.
Çorbayı kısık ateşte, yoğurt iyice ısınana kadar pişirin ancak kaynamasına izin vermeyin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Çorbayı servis kaselerine alın.
Üzerine kuru nane ve isteğe bağlı olarak pul biber serpiştirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Jelly Donut Blush Akımı Nedir?
Konfor Alanı Nedir? Faydaları ve Riskleri Neler?
Everything Shower Ne Demek? Nasıl Yapılır?
Vision Board Nedir? Hayal Panosu Nasıl Hazırlanır?
Chilling Nedir? “I’m Chilling” Ne Anlama Geliyor?
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
Sonraki Sayfa
×
Ara