Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Kabak Borani Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 25-29 mart haftasının beşinci gün yarışmacısı Oğuzhan, başlangıç olarak Kabak Borani Çorbası tarifine yerdi. Peki, Kabak Borani Çorbası nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
30 Mart 2024 13:10
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 22:01
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Kabak Borani Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Kabak Borani Çorbası Tarifi...

Kabak Borani Çorbası

Malzemeler:

  • 2 büyük kabak, rendelenmiş
  • 1 adet büyük soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı su veya sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım limonun suyu

Nasıl Yapacağız?

  • Tereyağı veya zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. 
  • İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Rendelenmiş kabağı tencereye ekleyin ve kabağın suyunu salıp çekene kadar, yaklaşık 5-7 dakika daha soteleyin.
  • Unu ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. 
  • Bu esnada unun topaklanmamasına dikkat edin.
  • Yavaşça suyu veya sebze suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve yarım limonun suyunu çırpın. 
  • Yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu aşamada çorbanın kesilmemesi için dikkatli olun.
  • Çorbayı kısık ateşte, yoğurt iyice ısınana kadar pişirin ancak kaynamasına izin vermeyin. 
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Çorbayı servis kaselerine alın. 
  • Üzerine kuru nane ve isteğe bağlı olarak pul biber serpiştirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa