BIST
10.025
0,77%
DOLAR
35,1564
-0,01%
EURO
36,6793
0,01%
ALTIN
2.956,51
-0,72%
PETROL
73,39
0,73%
BITCOIN
3.342.285
-1,52%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Tepsi Oruğu Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Tepsi Oruğu Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 25-29 mart haftasının beşinci gün yarışmacısı Oğuzhan, ara sıcak olarak Tepsi Oruğu tarifine yerdi. Peki, Tepsi Oruğu nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
30 Mart 2024 13:20
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 22:07
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Tepsi Oruğu Tarifi..
Tepsi Oruğu
Malzemeler:
500 gr kıyma
2 adet büyük soğan, rendelenmiş
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
Yarım çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapacağız?
İnce bulguru bir kaseye alın, üzerine sıcak suyu dökün ve şişmesi için yaklaşık 15 dakika bekletin.
Daha sonra kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, şişmiş bulguru, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları bir kasede karıştırın.
Malzemeleri iyice yoğurun.
Unu, tuzu ve zeytinyağını bir kaba alın.
Yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
Hamuru iki eşit parçaya bölün.
Bir parçayı merdane ile tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.
Açtığınız hamurun üzerine iç harcı eşit bir şekilde yayın.
Diğer hamur parçasını da merdane ile açın ve iç harcın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.
Kenarlarını sıkıca kapatın.
Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Pişen tepsi oruğunun üzerine eritilmiş tereyağı ve pul biber karışımını gezdirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
İnciler Nasıl Oluşur?
OK Neyin Kısaltmasıdır? OK Ne Demek?
Annem Ankara Zuhal öldü mü? Annem Ankara Zuhal yaşayacak mı? Bergüzar Korel, Annem Ankara'dan ayrılıyor mu?
Deterjanlara para dökmenize gerek yok! Bu yöntemlerle en inatçı lekeler bile çıkıyor!
Meryem Uzerli, Şakir Paşa Ailesi dizisine ne zaman dahil olacak? Meryem Uzerli, hangi karaktere hayat verecek?
Sonraki Sayfa
×
Ara