BIST
10.025
0,77%
DOLAR
35,1564
-0,01%
EURO
36,6793
0,01%
ALTIN
2.956,51
-0,72%
PETROL
73,39
0,73%
BITCOIN
3.342.285
-1,52%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 25-29 mart haftasının beşinci gün yarışmacısı Oğuzhan, tatlı olarak Cevizli Kadayıf Tatlısı tarifine yerdi. Peki, Cevizli Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
30 Mart 2024 13:20
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 22:15
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi...
Cevizli Kadayıf Tatlısı
Malzemeler:
500 gr kadayıf
200 gr tereyağı veya margarin, eritilmiş
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
İri çekilmiş ceviz veya fıstık
Kaymak
Nasıl Yapacağız?
Kadayıfı bir kaseye alıp, parmaklarınızla iyice didikleyin.
Eritilmiş tereyağı veya margarini kadayıfın üzerine gezdirin ve her yerine tereyağının iyice karışmasını sağlayacak şekilde elinizle karıştırın.
İri çekilmiş ceviz içini ve isteğe bağlı olarak tarçını kadayıfa ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine eşit şekilde yayın ve üzerini elinizle hafifçe bastırarak düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında kadayıfın üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu ekleyin ve 15 dakika daha kaynatmaya devam edin.
Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kadayıf fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
T
atlıyı şerbeti çekmesi ve soğuması için bir süre bekletin.
Cevizli kadayıf tatlısını dilimleyin, üzerine iri çekilmiş ceviz veya fıstık serpiştirin ve isteğe bağlı olarak yanında kaymak ile servis yapın.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
İnciler Nasıl Oluşur?
OK Neyin Kısaltmasıdır? OK Ne Demek?
Annem Ankara Zuhal öldü mü? Annem Ankara Zuhal yaşayacak mı? Bergüzar Korel, Annem Ankara'dan ayrılıyor mu?
Deterjanlara para dökmenize gerek yok! Bu yöntemlerle en inatçı lekeler bile çıkıyor!
Meryem Uzerli, Şakir Paşa Ailesi dizisine ne zaman dahil olacak? Meryem Uzerli, hangi karaktere hayat verecek?
Sonraki Sayfa
×
Ara