Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 25-29 mart haftasının beşinci gün yarışmacısı Oğuzhan, tatlı olarak Cevizli Kadayıf Tatlısı tarifine yerdi. Peki, Cevizli Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
30 Mart 2024 13:20
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 22:15
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oğuzhan'ın Menüsü: Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Malzemeler:

  • 500 gr kadayıf
  • 200 gr tereyağı veya margarin, eritilmiş
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın 

Şerbet için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için:

  • İri çekilmiş ceviz veya fıstık
  • Kaymak

Nasıl Yapacağız?

  • Kadayıfı bir kaseye alıp, parmaklarınızla iyice didikleyin. 
  • Eritilmiş tereyağı veya margarini kadayıfın üzerine gezdirin ve her yerine tereyağının iyice karışmasını sağlayacak şekilde elinizle karıştırın.
  • İri çekilmiş ceviz içini ve isteğe bağlı olarak tarçını kadayıfa ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine eşit şekilde yayın ve üzerini elinizle hafifçe bastırarak düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında kadayıfın üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu ekleyin ve 15 dakika daha kaynatmaya devam edin. 
  • Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kadayıf fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Tatlıyı şerbeti çekmesi ve soğuması için bir süre bekletin.
  • Cevizli kadayıf tatlısını dilimleyin, üzerine iri çekilmiş ceviz veya fıstık serpiştirin ve isteğe bağlı olarak yanında kaymak ile servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa