'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan 2024 haftasının ilk yarışmacısı Zeynep, başlangıç olarak Kerevizli Havuç Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Kerevizli Havuç Çorbası nasıl yapılır? İşte Tarifi...
Yarım çay kaşığı kuru kekik veya taze kekik yaprakları
1 defne yaprağı
Nasıl Yapılıyor?
Havuç ve kerevizi soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.
Soğanı ve sarımsağı da küçük küçük doğrayın.
Büyük bir tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın.
Soğan ve sarımsakları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından havuç ve kerevizi ekleyin ve sebzeler biraz yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
Sebze suyunu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin.
Tuz, karabiber, muskat, kuru kekik ve defne yaprağını da ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Çorbayı ocaktan alın ve defne yaprağını çıkarın.
Bir blender yardımıyla ya da el blenderı kullanarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çorbayı püre haline getirin.
Eğer çorba çok koyu olursa biraz daha su veya sebze suyu ekleyebilirsiniz.
Çorbayı tekrar ocağa alın ve istenilen kıvama gelinceye kadar ısıtın.
Gerekirse tuz ve biber ile tadını ayarlayın.
Sıcak servis yapın ve üzerine isteğe bağlı olarak biraz kıyılmış taze kekik veya krem peynir ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.