'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan 2024 haftasının ilk yarışmacısı Zeynep, ara sıcak olarak Falafel ve Tahinli Süzme Yoğurt tarifine yer verdi. Peki, Falafel ve Tahinli Süzme Yoğurt nasıl yapılır? İşte Tarifi...
2 su bardağı kuru nohut (en az 12 saat önceden suda bekletilmiş)
1 büyük boy soğan, doğranmış
2-3 diş sarımsak, ezilmiş
1/2 su bardağı taze kıyılmış maydanoz
1/4 su bardağı taze kıyılmış kişniş
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
Zeytinyağı veya ayçiçek yağı, kızartmak için
Tahinli Süzme Yoğurt İçin Malzemeler:
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak, ezilmiş
Tuz, tatlandırmak için
Limon suyu, tatlandırmak için
Falafel Nasıl Yapılıyor?
Nohutları iyice yıkayın ve fazla suyunu süzün.
Nohutları mutfak robotuna alın.
Soğan, sarımsak, maydanoz, kişniş, karbonat, tuz, karabiber ve kimyonu nohutların üzerine ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar mutfak robotunda karıştırın.
Karışımı biraz taneli bırakmak da mümkündür.
Karışımdan küçük toplar yapın.
Bu topları avuç içinde yuvarlayarak şekillendirin veya falafel için özel bir kalıp kullanabilirsiniz.
Geniş bir tavada yağı kızdırın.
Falafel toplarını yağda altın kahverengi ve çıtır olana kadar kızartın.
Kızartma işlemi bittikten sonra falafelleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
Tahinli Süzme Yoğurt Nasıl Yapılıyor?
Süzme yoğurt, tahin, ezilmiş sarımsak, tuz ve limon suyunu bir kasede iyice karıştırın. Karışımın kıvamı ve tadı dengeli olmalıdır.
Gerekirse tuz veya limon suyu ekleyerek tadını ayarlayın.
Falafel toplarını sıcakken tahinli süzme yoğurt sosu ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.