Gelinim Mutfakta - Laz Böreği Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Laz Böreği tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Laz Böreği nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
02 Nisan 2024 10:00
GÜNCELLEME
02 Nisan 2024 14:22
Gelinim Mutfakta - Laz Böreği Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Laz Böreği tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Laz Böreği Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Laz Böreği Tarifi...

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Muhallebi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Nasıl Yapacağız?

  • Unu geniş bir kaba eleyin. 
  • Ortasını açıp yumurta, su, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
  • Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
  • Sütü, şekeri ve unu bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelmeye başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın. 
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 15-20 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. 
  • Şerbeti soğumaya bırakın.
  • Dinlenen hamurlardan birini un serpilmiş tezgahta ince bir şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine soğuyan muhallebiyi dökün ve yayın. Kalan hamurları da teker teker açıp muhallebinin üzerine örtün.
  • Her katın arasına ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün. En üst katı da yerleştirdikten sonra, böreği dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız sıcak Laz böreğinin üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Şerbeti çekip soğuduktan sonra servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa