BIST
9.390
0,00%
DOLAR
34,4662
0,09%
EURO
36,3686
0,21%
ALTIN
2.870,23
1,17%
PETROL
71,42
0,53%
BITCOIN
3.125.978
2,86%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Laz Böreği Tarifi
Gelinim Mutfakta - Laz Böreği Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Laz Böreği tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Laz Böreği nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
02 Nisan 2024 10:00
GÜNCELLEME
02 Nisan 2024 14:22
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Laz Böreği tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Laz Böreği Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Laz Böreği Tarifi...
Malzemeler:
Hamur İçin:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Muhallebi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Şerbet İçin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Nasıl Yapacağız?
Unu geniş bir kaba eleyin.
Ortasını açıp yumurta, su, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
Sütü, şekeri ve unu bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelmeye başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 15-20 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Şerbeti soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurlardan birini un serpilmiş tezgahta ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Üzerine soğuyan muhallebiyi dökün ve yayın. Kalan hamurları da teker teker açıp muhallebinin üzerine örtün.
Her katın arasına ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün. En üst katı da yerleştirdikten sonra, böreği dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız sıcak Laz böreğinin üzerine soğuk şerbeti dökün.
Şerbeti çekip soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Merkür Retrosu İletişim Krizlerinin Suçlusu mu?
Garum Sos Nedir? Garum Sos Nasıl Yapılır?
Sonraki Sayfa
×
Ara