Gelinim Mutfakta - Tavuklu Alanya Bohçası Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Tavuklu Alanya Bohçası tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Tavuklu Alanya Bohçası nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
04 Nisan 2024 11:10
GÜNCELLEME
04 Nisan 2024 15:23
Gelinim Mutfakta - Tavuklu Alanya Bohçası Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Tavuklu Alanya Bohçası tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Tavuklu Alanya Bohçası Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Alanya Bohçası Tarifi...

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 4 adet yufka

Nasıl Yapacağız?

  • Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın.
  • Bir tavada zeytinyağı ısıtın ve tavuk parçalarını ekleyip, suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Tavuklar hafif pembeleşmeye başlayınca ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  • Doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri tavaya ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri de tavaya ilave edin.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. 
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırıp birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • İnce kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  • Yufkayı tezgaha serin ve dört eşit üçgen parçaya kesin.
  • Her bir yufka parçasının ortasına hazırladığınız tavuklu harçtan koyun.
  • Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak bohça şeklini verin ve uçlarını ıslatarak yapıştırın.
  • Bir fırın tepsisini yağlayın ve bohçaları tepsiye dizin. 
  • Üzerlerine biraz daha zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa