Gelinim Mutfakta - Ispanaklı Su Böreği Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Ispanaklı Su Böreği tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Ispanaklı Su Böreği nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 11:50
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 15:29
Gelinim Mutfakta - Ispanaklı Su Böreği Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Ispanaklı Su Böreği tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Ispanaklı Su Böreği Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Ispanaklı Su Böreği Tarifi...

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ispanak Harcı İçin:

  • 500 gram ıspanak 
  • 1 büyük soğan (Küp küp doğranmış)
  • 200 gram beyaz peynir (Ezilmiş)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Arası İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl Yapacağız?

  • Unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın. 
  • Yumurta, tuz, su ve zeytinyağını ekleyin.
  • Hamuru iyice yoğurun. 
  • Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  • Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar soteleyin.
  • Doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 
  • Ocaktan alın ve ılımaya bırakın. 
  • Sonrasında ezilmiş beyaz peyniri ekleyin ve karıştırın.
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölün. 
  • Her birini merdane ile yufka büyüklüğünde açın.
  • Geniş bir tencerede su kaynatın, bir miktar tuz ekleyin. 
  • Açtığınız yufkaları sırayla kaynar suda 1-2 dakika haşlayın ve soğuk suya alıp çıkarın.
  • Süt, yumurta ve zeytinyağını bir kasede çırpın.
  • Haşlanmış yufkaların arasına bu karışımdan sürün ve ıspanaklı harcı yayın.
  • Tüm yufkalar ve ıspanaklı harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • En üst katmanı da yağladıktan sonra böreği 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen böreği fırından çıkarın ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa