BIST
9.098
1,69%
DOLAR
34,3617
0,41%
EURO
37,0454
-0,06%
ALTIN
2.969,05
-0,24%
PETROL
74,58
-1,39%
BITCOIN
2.617.179
0,43%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Ispanaklı Su Böreği Tarifi
Gelinim Mutfakta - Ispanaklı Su Böreği Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Ispanaklı Su Böreği tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Ispanaklı Su Böreği nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 11:50
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 15:29
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Ispanaklı Su Böreği tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Ispanaklı Su Böreği Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Ispanaklı Su Böreği Tarifi...
Malzemeler:
Hamur İçin:
4 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanak Harcı İçin:
500 gram ıspanak
1 büyük soğan (Küp küp doğranmış)
200 gram beyaz peynir (Ezilmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Arası İçin:
2 su bardağı süt
2 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapacağız?
Unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın.
Yumurta, tuz, su ve zeytinyağını ekleyin.
Hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar soteleyin.
Doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Sonrasında ezilmiş beyaz peyniri ekleyin ve karıştırın.
Hamuru 8 eşit parçaya bölün.
Her birini merdane ile yufka büyüklüğünde açın.
Geniş bir tencerede su kaynatın, bir miktar tuz ekleyin.
Açtığınız yufkaları sırayla kaynar suda 1-2 dakika haşlayın ve soğuk suya alıp çıkarın.
Süt, yumurta ve zeytinyağını bir kasede çırpın.
Haşlanmış yufkaların arasına bu karışımdan sürün ve ıspanaklı harcı yayın.
Tüm yufkalar ve ıspanaklı harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
En üst katmanı da yağladıktan sonra böreği 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen böreği fırından çıkarın ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara