BIST
9.106
1,79%
DOLAR
34,3682
0,43%
EURO
37,0546
-0,04%
ALTIN
2.971,90
-0,14%
PETROL
74,66
-1,28%
BITCOIN
2.607.545
0,05%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Hatay Katmeri Tarifi
Gelinim Mutfakta - Hatay Katmeri Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Hatay Katmeri tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Hatay Katmeri nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 11:40
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 15:36
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Hatay Katmeri tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Hatay Katmeri Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Hatay Katmeri Tarifi...
Malzemeler:
Hamur İçin:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Harcı İçin:
1 su bardağı kaymak
1/2 su bardağı toz şeker
Pişirme İçin:
Yeterli miktarda tereyağı
Servis İçin:
Pudra şekeri
Çekilmiş antep fıstığı veya dilediğiniz kuruyemiş
Nasıl Yapacağız?
Unu geniş bir kaseye alıp ortasını açın.
Tuz, zeytinyağı ve suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 4 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı zeminde bir miktar un yardımıyla olabildiğince ince açın.
Açılan yufkanın üzerine kaymak ve toz şekeri eşit şekilde yayın.
Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak kare şeklinde kapatın ve sonra tekrar açarak katmer şeklini verin.
Büyük bir tava veya saç üzerinde az miktarda tereyağı eritin.
Katmeri her iki tarafı da altın rengi alana kadar pişirin.
Pişen katmeri sıcakken servis tabağına alın.
Üzerine bolca pudra şekeri serpin ve çekilmiş antep fıstığı veya dilediğiniz kuruyemişlerle süsleyin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara