Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Kişnişli Gendüme Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Kübra, başlangıç olarak Kişnişli Gendüme Çorbası tarifine yer verdi. Peki, nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 11:30
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 15:42
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Kişnişli Gendüme Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Kişnişli Gendüme Çorbası Tarifi...

Kişnişli Gendüme Çorbası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış gendüme (buğday tanesi)
  • 1 adet kuru soğan, küp küp doğranmış
  • 1 adet havuç, küp küp doğranmış
  • 1 adet kereviz sapı, ince dilimlenmiş
  • 1 litre sebze suyu veya tavuk suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kişniş 
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım limonun suyu
  • Bir avuç dolusu taze kişniş yaprağı, ince doğranmış

Nasıl Yapacağız?

  • Gendümeyi bir gece önceden ıslatın. 
  • Ertesi gün, suyunu süzün ve bol su ile haşlayın. 
  • Yumuşayana kadar pişirin ve kenara alın.
  • Bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
  • Doğranmış soğanı, havucu ve kerevizi ekleyin. 
  • Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5-7 dakika soteleyin.
  • Sebzelere toz kişnişi, tuz ve karabiber ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  • Üzerine sebze suyu veya tavuk suyunu ekleyin. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış gendümeyi ekleyin.
  • Çorbanın kıvamını kontrol ederek, gerekirse biraz daha su ekleyin. 
  • Çorba kıvam alana kadar yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Pişme sürecinin sonlarına doğru yarım limonun suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Çorbanız piştiğinde, ocaktan alın ve ince doğranmış taze kişniş yaprakları ile süsleyin.
  • Sıcak servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa