BIST
8.946
0,00%
DOLAR
34,3659
0,42%
EURO
37,0434
-0,07%
ALTIN
2.969,07
-0,24%
PETROL
75,06
-0,75%
BITCOIN
2.606.488
0,02%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 5°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 5°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Kişnişli Gendüme Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Kişnişli Gendüme Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Kübra, başlangıç olarak Kişnişli Gendüme Çorbası tarifine yer verdi. Peki, nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 11:30
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 15:42
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Kişnişli Gendüme Çorbası Tarifi...
Kişnişli Gendüme Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış gendüme (buğday tanesi)
1 adet kuru soğan, küp küp doğranmış
1 adet havuç, küp küp doğranmış
1 adet kereviz sapı, ince dilimlenmiş
1 litre sebze suyu veya tavuk suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kişniş
Tuz ve karabiber
Yarım limonun suyu
Bir avuç dolusu taze kişniş yaprağı, ince doğranmış
Nasıl Yapacağız?
Gendümeyi bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün, suyunu süzün ve bol su ile haşlayın.
Yumuşayana kadar pişirin ve kenara alın.
Bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
Doğranmış soğanı, havucu ve kerevizi ekleyin.
Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5-7 dakika soteleyin.
Sebzelere toz kişnişi, tuz ve karabiber ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
Üzerine sebze suyu veya tavuk suyunu ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış gendümeyi ekleyin.
Çorbanın kıvamını kontrol ederek, gerekirse biraz daha su ekleyin.
Çorba kıvam alana kadar yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
Pişme sürecinin sonlarına doğru yarım limonun suyunu ekleyin ve karıştırın.
Çorbanız piştiğinde, ocaktan alın ve ince doğranmış taze kişniş yaprakları ile süsleyin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara