BIST
8.946
0,00%
DOLAR
34,3547
0,39%
EURO
37,0371
-0,09%
ALTIN
2.974,98
-0,04%
PETROL
75,17
-0,61%
BITCOIN
2.600.702
1,87%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 2°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 2°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Sırın Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Sırın Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Kübra, ara sıcak olarak Sırın tarifine yer verdi. Peki, nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 11:20
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 15:48
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Sırın Tarifi...
Sırın Tarifi
Hamur İçin:
4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı tuz
Sos İçin:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı nane
Nasıl Yapacağız?
Unu geniş bir yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
Tuz ve ılık suyu ekleyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaşça yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini orta kalınlıkta yufka şeklinde açın.
Açılan yufkaları, ısınmış bir tavada veya saç üzerinde, her iki tarafı hafifçe renk alana kadar pişirin.
Pişen yufkaları rulo şeklinde sarın ve ardından yaklaşık 3 cm kalınlığında dilimleyin.
Dilimlenmiş yufkaları, geniş ve derin kenarlı bir servis kabına dik olarak yan yana sıkıca dizin.
Ayrı bir kapta, ezilmiş sarımsakları yoğurda ekleyin.
Tuzunu ayarlayarak, karışım pürüzsüz olana kadar çırpın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı, yufka dilimlerinin üzerine eşit bir şekilde dökün.
Tereyağını küçük bir tavada eritin.
Kırmızı pul biber ve naneyi ekleyerek kızdırın.
Hazırladığınız sosu, yoğurtlu yufkaların üzerine gezdirin.
İsteğe göre nane veya ekstra kırmızı pul biber serpiştirerek servis yapın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara