Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Sırın Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Kübra, ara sıcak olarak Sırın tarifine yer verdi. Peki, nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 11:20
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 15:48
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Sırın Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Sırın Tarifi...

Sırın Tarifi

Hamur İçin:

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos İçin:

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane

Nasıl Yapacağız?

  • Unu geniş bir yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. 
  • Tuz ve ılık suyu ekleyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaşça yoğurun.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini orta kalınlıkta yufka şeklinde açın.
  • Açılan yufkaları, ısınmış bir tavada veya saç üzerinde, her iki tarafı hafifçe renk alana kadar pişirin.
  • Pişen yufkaları rulo şeklinde sarın ve ardından yaklaşık 3 cm kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimlenmiş yufkaları, geniş ve derin kenarlı bir servis kabına dik olarak yan yana sıkıca dizin.
  • Ayrı bir kapta, ezilmiş sarımsakları yoğurda ekleyin. 
  • Tuzunu ayarlayarak, karışım pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız yoğurtlu karışımı, yufka dilimlerinin üzerine eşit bir şekilde dökün.
  • Tereyağını küçük bir tavada eritin. 
  • Kırmızı pul biber ve naneyi ekleyerek kızdırın.
  • Hazırladığınız sosu, yoğurtlu yufkaların üzerine gezdirin.
  • İsteğe göre nane veya ekstra kırmızı pul biber serpiştirerek servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa