'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Kübra, ana yemek yanında servis etmek için Safranlı Pilav tarifine yer verdi. Peki, nasıl yapılır, İşte Tarifi...
Pirinci soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve sonra 30 dakika kadar ılık suda bekletin.
Sonrasında suyunu süzün ve kenara alın.
Safran ipliklerini bir havan içinde hafifçe dövün.
Üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyin ve sarı rengini salması için bir kenarda bekletin.
Geniş bir tencerede tereyağını veya zeytinyağını orta ateşte eritin.
İnce doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
Süzülmüş pirinci tencereye ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşana kadar kavurun. Bu işlem, pirincin aromasını ortaya çıkarır ve tanelerin pilav piştikten sonra birbirine yapışmasını önler.
Daha sonra erittiğiniz safran suyunu tencereye ekleyin ve karıştırın.
Sıcak suyu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin.
Tuz ve karabiberi de ekleyin ve karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pilav piştikten sonra ateşi kapatın ve tencerenin kapağının altına temiz bir mutfak bezi koyun ve kapağı tekrar kapatın.
Bu şekilde 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Pilavı bir servis tabağına alın.
İsteğe bağlı olarak üzerine kavrulmuş çam fıstığı veya badem serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.