Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: ​Safranlı Pilav Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Kübra, ana yemek yanında servis etmek için ​Safranlı Pilav tarifine yer verdi. Peki, nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 11:10
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 15:53
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: ​Safranlı Pilav Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Safranlı Pilav Tarifi...

Safranlı Pilav Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3 ve 1/2 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
  • 1/2 çay kaşığı safran ipliği
  • 2 yemek kaşığı sıcak suda eritilmiş safran
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya sızma zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapacağız?

  • Pirinci soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve sonra 30 dakika kadar ılık suda bekletin. 
  • Sonrasında suyunu süzün ve kenara alın.
  • Safran ipliklerini bir havan içinde hafifçe dövün. 
  • Üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyin ve sarı rengini salması için bir kenarda bekletin.
  • Geniş bir tencerede tereyağını veya zeytinyağını orta ateşte eritin. 
  • İnce doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Süzülmüş pirinci tencereye ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşana kadar kavurun. Bu işlem, pirincin aromasını ortaya çıkarır ve tanelerin pilav piştikten sonra birbirine yapışmasını önler.
  • Daha sonra erittiğiniz safran suyunu tencereye ekleyin ve karıştırın.
  • Sıcak suyu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin. 
  • Tuz ve karabiberi de ekleyin ve karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pilav piştikten sonra ateşi kapatın ve tencerenin kapağının altına temiz bir mutfak bezi koyun ve kapağı tekrar kapatın. 
  • Bu şekilde 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  • Pilavı bir servis tabağına alın.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine kavrulmuş çam fıstığı veya badem serpiştirebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa