'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Kübra, misafirlerine ana yemek yanında ikram etmek için Kayısı Hoşafı tarifine yer verdi. Peki, nasıl yapılır, İşte Tarifi...
Kurutulmuş kayısıları güzelce yıkayın ve eğer büyük boyutlardaysa ikiye kesin.
Kayısıların boyutuna ve kişisel tercihinize bağlı olarak bütün de bırakabilirsiniz.
Orta boy bir tencereye suyu alın ve kaynamaya başlayınca içine şekerini ve tarçın çubuğunu ekleyin.
Şeker eriyene kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayan şekerli suya kayısıları ekleyin.
Kayısılar yumuşayana ve hoşafın rengi güzel bir şekilde çıkana kadar kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Pişme sürecinin sonlarına doğru, hoşafın tadını dengelemek ve biraz asidite katmak için birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu adım tamamen isteğe bağlıdır.
Hoşafı ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Daha sonra buzdolabına koyarak soğutun. Soğuk olarak servis yapın.
Servis yaparken, isterseniz içine birkaç tane bütün kayısı veya bir parça tarçın çubuğu ekleyerek sunumu güzelleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.