Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: ​Kayısı Hoşafı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Kübra, misafirlerine ana yemek yanında ikram etmek için Kayısı Hoşafı tarifine yer verdi. Peki, nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 11:00
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 16:00
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: ​Kayısı Hoşafı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kübra'nın Menüsü: Kayısı Hoşafı Tarifi...

Kayısı Hoşafı

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kurutulmuş kayısı
  • 4-5 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • Birkaç damla limon suyu 

Nasıl Yapacağız?

  • Kurutulmuş kayısıları güzelce yıkayın ve eğer büyük boyutlardaysa ikiye kesin.
  • Kayısıların boyutuna ve kişisel tercihinize bağlı olarak bütün de bırakabilirsiniz.
  • Orta boy bir tencereye suyu alın ve kaynamaya başlayınca içine şekerini ve tarçın çubuğunu ekleyin. 
  • Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan şekerli suya kayısıları ekleyin. 
  • Kayısılar yumuşayana ve hoşafın rengi güzel bir şekilde çıkana kadar kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Pişme sürecinin sonlarına doğru, hoşafın tadını dengelemek ve biraz asidite katmak için birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu adım tamamen isteğe bağlıdır.
  • Hoşafı ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. 
  • Daha sonra buzdolabına koyarak soğutun. Soğuk olarak servis yapın.
  • Servis yaparken, isterseniz içine birkaç tane bütün kayısı veya bir parça tarçın çubuğu ekleyerek sunumu güzelleştirebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa