'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Kübra, salata olarak Gökkuşağı Salatası tarifine yer verdi. Peki, nasıl yapılır, İşte Tarifi...
2 su bardağı kırmızı lahana, ince şeritler halinde doğranmış
1 adet büyük havuç, rendelenmiş veya julien kesim
1 adet sarı biber, ince şeritler halinde kesilmiş
1 adet kırmızı biber, ince şeritler halinde kesilmiş
1 su bardağı mısır tanesi (konserve veya haşlanmış)
1 su bardağı bebek ıspanak veya roka
1 adet avokado, küp küp doğranmış
Yarım su bardağı kırmızı soğan, ince halkalar halinde doğranmış
1/2 su bardağı taze nane veya kişniş, ince doğranmış
Sos İçin:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke veya limon suyu
1 diş sarımsak, ezilmiş
Tuz ve karabiber
Nasıl Yapacağız?
Kırmızı lahanayı, havucu, sarı ve kırmızı biberleri, avokadoyu, kırmızı soğanı ve mısırı hazırlayın. Sebzeleri mümkün olduğunca ince ve uzun şeritler halinde kesmek, salatanın görselliğini artıracak.
Geniş bir salata kasesinde tüm sebzeleri ve mısırı karıştırın.
Üzerine ince doğranmış bebek ıspanak veya roka ve taze naneyi veya kişnişi ekleyin.
Küçük bir kasede zeytinyağı, balzamik sirke veya limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
İyice çırpın ki tüm malzemeler homojen bir şekilde birleşsin.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve hafifçe karıştırın, böylece tüm sebzeler sosla kaplansın.
Salatayı servis tabağına alın.
İsterseniz üzerine biraz daha taze nane veya kişniş serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.