Zuhal Topal'la Yemekteyiz Esra'nın Menüsü: Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının beşinci gün yarışmacısı Esra, başlangıç olarak Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası tarifine yer verdi. Peki, nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 10:40
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 16:09
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Esra'nın Menüsü: Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Esra'nın Menüsü: Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi..

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası

Malzemeler:

  • 300 gram tavuk göğsü, haşlanmış ve didiklenmiş
  • 1 litre tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu

Nasıl Yapacağız?

  • Tavuk göğsünü yeterli miktarda suyla haşlayın. 
  • Haşlandıktan sonra suyunu süzerek ayırın ve tavuk göğsünü didikleyin.
  • Bir tencerede tereyağını eritin. 
  • Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Unun rengi hafif sararıncaya kadar kavurmak önemli, böylece çorbanın kıvamı ve lezzeti artar.
  • Kavrulmuş una yavaşça tavuk suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. 
  • Karışım homojen bir kıvam alana kadar orta ateşte pişirin.
  • Didiklenmiş tavuk eti, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi tencereye ekleyin. 
  • Çorbanın içindeki malzemelerin lezzetlerinin birbirine karışması için yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve sirkeyi çırpın. 
  • Bu karışımı, çorbanın sıcaklığına alıştırmak için çorbadan birkaç kaşık alıp terbiyeye yavaşça ekleyin ve karıştırın. Daha sonra terbiyeyi çorbaya yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak.
  • Sütü ekleyin ve çorbanın birkaç dakika daha kaynamasını sağlayın. 
  • Çorbanın kıvamına göre isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Çorba servise hazır olduğunda, isteğe bağlı olarak üzerine biraz daha kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa