Zuhal Topal'la Yemekteyiz Esra'nın Menüsü: Tavuklu Krep Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının beşinci gün yarışmacısı Esra, ara sıcak olarak, Tavuklu Krep tarifine yer verdi. Peki, Tavuklu Krep nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
06 Nisan 2024 10:30
GÜNCELLEME
06 Nisan 2024 16:14
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Esra'nın Menüsü: Tavuklu Krep Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Esra'nın Menüsü: Tavuklu Krep Tarifi...

Tavuklu Krep

Krep Hamuru İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

Tavuklu Harç İçin Malzemeler:

  • 300 gram tavuk göğsü, haşlanmış ve didiklenmiş
  • 1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
  • 1 adet kırmızı biber, ince doğranmış
  • 1 adet yeşil biber, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Nasıl Yapacağız?

  • Un, süt, yumurta ve tuzu bir kaseye alıp pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Eritilmiş tereyağını veya sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. 
  • Hamurun biraz dinlenmesi için 20-30 dakika bekletin.
  • Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğan ile sarımsağı kavurun.
  • Kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsünü, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra ocaktan alın.
  • Dinlenmiş krep hamurundan bir kepçe alıp, ısıtılmış ve hafif yağlanmış bir tavaya dökün. 
  • Hamuru tavada eşit şekilde yayarak ince bir krep oluşturun.
  • Her iki tarafını da altın rengi alana kadar pişirin. 
  • Pişen krepleri bir tabağa alın.
  • Her bir krepin ortasına hazırladığınız tavuklu harçtan koyun, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  • Krepleri rulo yapın veya zarf şeklinde katlayın.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar tutabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa