BIST
9.911
-0,90%
DOLAR
35,4226
0,27%
EURO
36,3212
-0,47%
ALTIN
3.063,31
1,02%
PETROL
79,67
3,58%
BITCOIN
3.365.308
1,27%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ilk gün yarışmacısı Ceyda, başlangıç olarak Zencefilli Havuç Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Zencefilli Havuç Çorbası nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 16:50
GÜNCELLEME
13 Nisan 2024 18:26
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi...
Zencefilli Havuç Çorbası
Malzemeler:
500 gram havuç (yaklaşık 4-5 orta boy havuç)
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı taze rendelenmiş zencefil
1 litre sebze suyu veya tavuk suyu
1 adet patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1/2 limonun suyu
Süslemek için taze kişniş veya maydanoz
Nasıl Yapacağız?
Havuçları güzelce yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.
Patatesi soyun ve küp küp kesin.
Soğanı ve sarımsağı soyup, ince ince doğrayın.
Büyük bir tencereye zeytinyağı veya tereyağını koyun ve orta ateşte ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı tencereye ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Rendelenmiş zencefil ve doğranmış havuçları ilave edin, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Sebzelerin üzerine doğranmış patatesi ekleyin ve karıştırın.
Sebze suyu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin.
Tuz, karabiber ve toz zerdeçalı da ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatarak, tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-30 dakika kısık ateşte pişirin.
Çorba piştikten sonra ocaktan alın ve bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blendırlayın.
Çorbayı tekrar tencereye aktarın ve üzerine limon suyunu ekleyin. Gerekirse tuz ve baharatlarını ayarlayın.
Çorbayı birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Servis yaparken üzerine ince kıyılmış kişniş veya maydanoz serperek sunun.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Ünlü Yönetmen Hayatını Kaybetti: Olgun Özdemir Kimdir?
Gassal Dizisi İçim Yanar Şarkı Sözleri
Gassal dizisindeki Elif Kimdir? Sibel Aytan Kimdir?
Gassal Dizisindeki Gasilhane Nerede?
NFT Nedir? Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?
Jelly Donut Blush Akımı Nedir?
Konfor Alanı Nedir? Faydaları ve Riskleri Neler?
Sonraki Sayfa
×
Ara