Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Çilekli Semizotu Salatası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ilk gün yarışmacısı Ceyda, salata olarak Çilekli Semizotu Salatası tarifine yer verdi. Peki, Çilekli Semizotu Salatası nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 15:50
GÜNCELLEME
13 Nisan 2024 22:22
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Çilekli Semizotu Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Çilekli Semizotu Salatası Tarifi..

Çilekli Semizotu Salatası

Malzemeler:

  • Semizotu - 1 büyük demet (yaklaşık 300 gram)
  • Çilek - 200 gram, yıkanmış ve dörde kesilmiş
  • Peynir - 100 gram beyaz peynir veya feta peyniri, ufalanmış
  • Ceviz - 1/2 su bardağı, iri kıyılmış
  • Zeytinyağı - 3 yemek kaşığı
  • Balzamik sirke - 1 yemek kaşığı
  • Bal - 1 çay kaşığı
  • Taze karabiber - Arzu edilen miktarda
  • Tuz - Arzu edilen miktarda

Nasıl Yapacağız?

  • Semizotunu iyice yıkayın ve fazla suyunu sallayarak atın.
  • Büyük yaprakları varsa, ortadan ikiye kesin, ancak yaprakları mümkün olduğunca bütün bırakmaya çalışın.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, balzamik sirke ve balı iyice karıştırın.
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
  • Bir salata kasesinde semizotu, çilek ve cevizleri karıştırın.
  • Üzerine ufalanmış peyniri ekleyin.
  • Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin.
  • Salatayı hafifçe karıştırarak sosun her yere yayılmasını sağlayın.
  • Hemen servis yapın.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa