Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Yeşil Kabak Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Sude, başlangıç olarak Yeşil Kabak Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Yeşil Kabak Çorbası nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 15:30
GÜNCELLEME
13 Nisan 2024 22:34
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Yeşil Kabak Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Yeşil Kabak Çorbası Tarifi..

Yeşil Kabak Çorbası

Malzemeler:

  • Yeşil Kabak - 4 adet, orta boy, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış
  • Patates - 1 büyük boy, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış
  • Soğan - 1 büyük boy, küp küp doğranmış
  • Sarımsak - 2 diş, ince kıyılmış
  • Tavuk veya Sebze Suyu - 4 su bardağı (1 litre)
  • Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
  • Taze Fesleğen - Birkaç yaprak, ince kıyılmış 
  • Krema - 1/2 su bardağı
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Limon suyu - 1 yemek kaşığı

Nasıl Yapacağız?

  • Zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın.
  • Soğan ve sarımsağı ekleyin, soğanlar şeffaflaşana kadar orta ateşte kavurun.
  • Doğranmış kabak ve patatesleri tencereye ekleyin ve sebzeler hafifçe renk alana kadar kavurmaya devam edin.
  • Tavuk veya sebze suyunu tencereye aktarın.
  • Tuz, karabiber ve ince kıyılmış fesleğen yapraklarını ekleyin.
  • Karışımı kaynatın, ardından kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Çorbanın içindeki sebzeler yumuşadığında, blender yardımıyla ya da el blenderı kullanarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çorbayı püre haline getirin.
  • Çorba püre haline geldikten sonra içine krema ekleyin ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Çorbayı tekrar ısıtın, fakat kaynatmayın.
  • Çorbayı ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Çorbanın tadına bakın ve gerekirse tuz veya baharat ekleyin.
  • Çorba servise hazır.

      AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa