'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Sude, ara sıcak olarak Volovan tarifine yer verdi. Peki, Volovan nasıl yapılır?
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp, oda sıcaklığında çözülmesi için biraz bekletin.
Hamurları biraz merdane ile açın, ancak çok ince olmayacak şekilde genişletin.
Bir çay bardağı veya yuvarlak bir kesici ile hamurlardan küçük daireler kesin.
Kesilen dairelerin yarısına, yine daha küçük bir kesici veya ağız kısmı daha dar bir bardak kullanarak ortalarından bir halka çıkarın, böylece halkalı bir şekil elde edin.
Tam dairelerin üzerine, içi boş halka şeklindeki daireleri yerleştirin.
Kenarlarına yumurta sarısı sürerek yapışmalarını sağlayın.
Hazırlanan volovan hamurlarının üzerine kalan yumurta sarısını sürün.
Bir tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Sarımsak ve mantarları ekleyin, mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Unu serpin, bir iki dakika kavurduktan sonra kremayı yavaşça ekleyin.
Karışım koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Fırını 200°C dereceye ayarlayın.
Yumurta sürülmüş volovan hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Hamurları 15-20 dakika veya altın kahverengi olana kadar pişirin.