Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Volovan Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Sude, ara sıcak olarak Volovan tarifine yer verdi. Peki, Volovan nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 15:20
GÜNCELLEME
13 Nisan 2024 22:41
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Volovan Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Volovan Tarifi..

Volovan

Malzemeler:

Volovan İçin:

  • Milföy Hamuru - 1 paket
  • Yumurta Sarısı - 1 adet, üzeri için

Mantarlı Harç İçin:

  • Mantar - 300 gram, temizlenmiş ve doğranmış
  • Soğan - 1 adet orta boy, küp küp doğranmış
  • Sarımsak - 2 diş, ezilmiş
  • Taze Krem - 100 ml
  • Tereyağı - 2 yemek kaşığı
  • Un - 1 yemek kaşığı
  • Tuz ve Karabiber 
  • Maydanoz - İnce kıyılmış, süslemek için

Nasıl Yapacağız?

  • Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp, oda sıcaklığında çözülmesi için biraz bekletin.
  • Hamurları biraz merdane ile açın, ancak çok ince olmayacak şekilde genişletin.
  • Bir çay bardağı veya yuvarlak bir kesici ile hamurlardan küçük daireler kesin.
  • Kesilen dairelerin yarısına, yine daha küçük bir kesici veya ağız kısmı daha dar bir bardak kullanarak ortalarından bir halka çıkarın, böylece halkalı bir şekil elde edin.
  • Tam dairelerin üzerine, içi boş halka şeklindeki daireleri yerleştirin.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürerek yapışmalarını sağlayın.
  • Hazırlanan volovan hamurlarının üzerine kalan yumurta sarısını sürün.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsak ve mantarları ekleyin, mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Unu serpin, bir iki dakika kavurduktan sonra kremayı yavaşça ekleyin.
  • Karışım koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Fırını 200°C dereceye ayarlayın.
  • Yumurta sürülmüş volovan hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Hamurları 15-20 dakika veya altın kahverengi olana kadar pişirin.
  • Pişen volovanların içine, ocaktan aldığınız mantarlı harcı doldurun.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa