BIST
9.911
-0,90%
DOLAR
35,4226
0,27%
EURO
36,3212
-0,47%
ALTIN
3.063,31
1,02%
PETROL
79,67
3,58%
BITCOIN
3.365.308
1,27%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Çökertme Kebabı Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Çökertme Kebabı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Sude, ana yemek olarak Çökertme Kebabı tarifine yer verdi. Peki, Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 15:10
GÜNCELLEME
13 Nisan 2024 22:57
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Çökertme Kebabı Tarifi..
Çökertme Kebabı
Malzemeler:
Dana Bonfile - 500 gram, ince şeritler halinde kesilmiş
Soğan Suyu - 1 soğanın suyu
Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
Süt - 50 ml
Tuz
Karabiber
Kekik - 1/2 çay kaşığı
Patates - 4 büyük boy, soyulmuş ve kibrit çöpü şeklinde kesilmiş
Tuz
Sarımsaklı Yoğurt İçin:
Yoğurt - 400 gram
Sarımsak - 2 diş, ezilmiş
Tuz
Tereyağlı Sos İçin:
Tereyağı - 2 yemek kaşığı
Pul Biber - 1/2 çay kaşığı
Nasıl Yapacağız
Dana bonfileyi ince şeritler halinde kesin.
Bir kasede soğan suyu, zeytinyağı, süt, tuz, karabiber ve kekik ile bir marinasyon karışımı hazırlayın.
Et şeritlerini bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
Etin marinasyonu için en az 1 saat, ideal olarak 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Patatesleri soyun ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
Patatesleri iyice yıkayın ve suyunu süzün.
Derin bir tencerede ya da fritözde kızgın yağda patatesleri altın sarısı olana kadar kızartın.
Kızartılan patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün ve üzerine biraz tuz serpin.
Yoğurdu bir kaseye alın.
Ezilmiş sarımsak ve tuzu yoğurda ekleyin ve karıştırın.
Marine edilmiş etleri, yüksek ısıda ön ısıtılmış bir tavada zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
Bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
Pul biberi ekleyin ve kısa bir süre kavurun.
Servis tabağına önce kızartılmış patatesleri yayın.
Üzerine sotelediğiniz etleri yerleştirin.
Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
En son olarak erittiğiniz tereyağlı sosu yoğurdun üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Ünlü Yönetmen Hayatını Kaybetti: Olgun Özdemir Kimdir?
Gassal Dizisi İçim Yanar Şarkı Sözleri
Gassal dizisindeki Elif Kimdir? Sibel Aytan Kimdir?
Gassal Dizisindeki Gasilhane Nerede?
NFT Nedir? Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?
Jelly Donut Blush Akımı Nedir?
Konfor Alanı Nedir? Faydaları ve Riskleri Neler?
Sonraki Sayfa
×
Ara