Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Çökertme Kebabı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Sude, ana yemek olarak Çökertme Kebabı tarifine yer verdi. Peki, Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 15:10
GÜNCELLEME
13 Nisan 2024 22:57
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Çökertme Kebabı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Çökertme Kebabı Tarifi..

Çökertme Kebabı

Malzemeler:

  • Dana Bonfile - 500 gram, ince şeritler halinde kesilmiş
  • Soğan Suyu - 1 soğanın suyu
  • Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
  • Süt - 50 ml
  • Tuz
  • Karabiber 
  • Kekik - 1/2 çay kaşığı
  • Patates - 4 büyük boy, soyulmuş ve kibrit çöpü şeklinde kesilmiş
  • Tuz

Sarımsaklı Yoğurt İçin:

  • Yoğurt - 400 gram
  • Sarımsak - 2 diş, ezilmiş
  • Tuz

Tereyağlı Sos İçin:

  • Tereyağı - 2 yemek kaşığı
  • Pul Biber - 1/2 çay kaşığı

Nasıl Yapacağız

  • Dana bonfileyi ince şeritler halinde kesin.
  • Bir kasede soğan suyu, zeytinyağı, süt, tuz, karabiber ve kekik ile bir marinasyon karışımı hazırlayın.
  • Et şeritlerini bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
  • Etin marinasyonu için en az 1 saat, ideal olarak 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  • Patatesleri soyun ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
  • Patatesleri iyice yıkayın ve suyunu süzün.
  • Derin bir tencerede ya da fritözde kızgın yağda patatesleri altın sarısı olana kadar kızartın.
  • Kızartılan patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün ve üzerine biraz tuz serpin.
  • Yoğurdu bir kaseye alın.
  • Ezilmiş sarımsak ve tuzu yoğurda ekleyin ve karıştırın.
  • Marine edilmiş etleri, yüksek ısıda ön ısıtılmış bir tavada zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
  • Bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
  • Pul biberi ekleyin ve kısa bir süre kavurun.
  • Servis tabağına önce kızartılmış patatesleri yayın.
  • Üzerine sotelediğiniz etleri yerleştirin.
  • Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
  • En son olarak erittiğiniz tereyağlı sosu yoğurdun üzerine gezdirin.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa