Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Narlı Salata Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Sude, salata olarak Narlı Salata tarifine yer verdi. Peki, Narlı Salata nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 15:00
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 01:14
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Narlı Salata Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Narlı Salata Tarifi..

Narlı Salata

Malzemeler:

  • Nar taneleri, 1 su bardağı (taze narlardan çıkarılmış)
  • Marul, 3-4 yaprak (iri doğranmış)
  • Roka, 1 demet (yıkanıp, doğranmış)
  • Ceviz, 1/2 su bardağı (kaba kırılmış)
  • Kuru üzüm, 1/4 su bardağı
  • Beyaz peynir, 100 gram (küp küp doğranmış)
  • Salatalık, 1 adet (küp küp doğranmış)
  • Taze nane, 10-12 yaprak (ince doğranmış)
  • Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı
  • Limon suyu, 1 yemek kaşığı
  • Bal, 1 çay kaşığı 
  • Tuz 
  • Karabiber

Nasıl Yapacağız?

  • Marul ve roka yapraklarını iyice yıkayın. 
  • Büyükse iri parçalar halinde doğrayın, daha sonra bir salata kasesine alın.
  • Nar tanelerini bir kaseye çıkarın. 
  • Nar tanelerini marul ve roka yapraklarının üzerine serpiştirin.
  • Cevizleri ve kuru üzümleri ekleyin. Cevizlerin salataya çıtırlık katmasını ve kuru üzümlerin tatlılık sağlamasını istiyorsanız, bu adımı atlamayın.
  • Beyaz peynir ve salatalık küplerini de salataya ekleyin.
  • Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, bal, tuz ve karabiberi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Bu sos salatanın tüm malzemeleri ile harmanlanmasına yardımcı olacak.
  • Hazırladığınız dressingle salata malzemelerini nazikçe ama iyice karıştırın ki her yerine eşit miktarda sos bulaşsın.
  • Taze nane yapraklarını ince ince doğrayın ve salataya ekleyin.
  • Tadına bakarak eksik olan tuz veya baharatı ayarlayın. 
  • Narlı salata servise hazır!

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa