Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Sebzeli Yoğurt Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Alen, başlangıç olarak Sebzeli Yoğurt Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Sebzeli Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 14:50
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 01:34
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Sebzeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Sebzeli Yoğurt Çorbası Tarifi..

Sebzeli Yoğurt Çorbası

Malzemeler:

  • Yoğurt, 500 gram
  • Un, 2 yemek kaşığı
  • Yumurta, 1 adet
  • Su, 4 su bardağı
  • Tavuk suyu, 2 su bardağı
  • Havuç, 1 adet (küp küp doğranmış)
  • Patates, 1 adet (küp küp doğranmış)
  • Kabak, 1 adet (küp küp doğranmış)
  • Tereyağı, 2 yemek kaşığı
  • Nane, 1 çay kaşığı
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapacağız?

  • Yoğurt, un ve yumurtayı derin bir kasede çırpıcı yardımı ile çırpın. Karışımın pürüzsüz ve homojen olması önemlidir.
  • Orta boy bir tencerede tereyağını eritin ve doğranmış havuç, patates ve kabakları tencereye ekleyin.
  • Sebzeleri 5-7 dakika kadar kavurun, ta ki sebzeler hafif yumuşayana dek.
  • Yoğurt ve un karışımını yavaşça ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin. Bu aşamada yoğurdun kesilmemesi için karışımı sürekli karıştırmak önemlidir.
  • Su ve tavuk suyunu karışıma ekleyin ve çorbanın kıvamını ayarlayın.
  • Çorbayı sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. 
  • Kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısın ve çorba koyulaşana kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.
  • Bu süre zarfında çorbanın dibinin tutmaması için ara sıra karıştırmaya devam edin.
  • Nane, tuz ve karabiberi ekleyin. 
  • Çorbayı 5 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Çorbayı kaselere alın ve sıcak olarak servis edin.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa