Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Kıymalı Kayık Börek Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Alen, ara sıcak olarak Kıymalı Kayık Börek tarifine yer verdi. Peki, Kıymalı Kayık Börek nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 14:40
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 01:46
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Kıymalı Kayık Börek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Kıymalı Kayık Börek Tarifi..

Kıymalı Kayık Börek..

Malzemeler:

  • Yufka, 3 adet
  • Kıyma, 250 gram
  • Soğan, 1 adet (küçük doğranmış)
  • Yeşil biber, 2 adet (küçük doğranmış)
  • Domates, 2 adet (küp küp doğranmış)
  • Maydanoz, Yarım demet (ince doğranmış)
  • Karabiber, 1 çay kaşığı
  • Pul biber, 1 çay kaşığı
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Yumurta, 1 adet
  • Susam veya çörek otu

Nasıl Yapacağız?

  • Orta boy bir tavada biraz sıvı yağ kızdırın.
  • Küçük doğranmış soğan ve biberleri tavaya ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
  • Kıymayı tavaya ekleyin, kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
  • Domates, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Yufkaları tezgah üzerine serin ve her bir yufkayı 4 eşit üçgen parça olacak şekilde kesin.
  • Her üçgenin geniş tarafına fırça ile sıvı yağ sürün.
  • Her üçgenin geniş tarafına hazırladığınız iç harçtan koyun.
  • Üçgenin iki yanını içe doğru katlayarak ve rulo şeklinde sararak kayık şekli verin.
  • Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve susam veya çörek otu serpin.
  • Fırını 180°C dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın.
  • Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa