'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Alen, ara soğuk olarak Pesto Soslu Meze tarifine yer verdi. Peki, Pesto Soslu Meze nasıl yapılır?
Siyah Zeytin, 100 gram (çekirdeksiz ve ikiye kesilmiş)
Nasıl Yapacağız?
Fesleğen yapraklarını yıkayıp kurulayın.
Çam fıstıklarını kuru bir tavada hafifçe kavurun (yaklaşık 2-3 dakika), renkleri dönene kadar.
Bir mutfak robotu veya blender kullanarak fesleğen yapraklarını, kavrulmuş çam fıstıklarını, rendelenmiş Parmesan peyniri, tuz, karabiber ve sarımsakları karıştırın.
Karışım püre haline gelmeye başladıkça, zeytinyağı ve limon suyunu azar azar ekleyin, sos kıvam alana kadar blend etmeye devam edin.
Cherry domatesleri yıkayıp ikiye kesin.
Mozzarella toplarını süzgeçten geçirip fazla suyunun gitmesini sağlayın.
Bir karıştırma kabında kesilmiş domatesler, mozzarella topları ve siyah zeytinleri pesto sos ile iyice karıştırın.
Tüm malzemelerin sosla eşit şekilde kaplanmasını sağlayın.
Hazırlanan meze karışımını buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu süre zarfında malzemeler sosun lezzetini iyice çekeceklerdir.
Pesto soslu meze, soğuk olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.