BIST
9.995
1,06%
DOLAR
35,3321
-0,02%
EURO
36,5342
0,12%
ALTIN
3.037,67
0,37%
PETROL
76,62
0,60%
BITCOIN
3.290.931
-1,84%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Sebzeli Bonfile Sarma Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Sebzeli Bonfile Sarma Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Alen, ana yemek olarak Sebzeli Bonfile Sarma tarifine yer verdi. Peki, Sebzeli Bonfile Sarma nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 14:20
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 02:01
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Sebzeli Bonfile Sarma Tarifi..
Sebzeli Bonfile Sarma
Malzemeler:
Bonfile, 8 dilim (ince uzun dilimlenmiş, her biri yaklaşık 100 gram)
Havuç, 2 adet (jülyen doğranmış)
Kabak, 1 adet (jülyen doğranmış)
Kırmızı biber, 1 adet (jülyen doğranmış)
Sarımsak, 2 diş (ince doğranmış)
Soğan, 1 adet (ince yarım halkalar halinde doğranmış)
Taze kekik, 1 çay kaşığı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Beyaz şarap, 50 ml
Nasıl Yapacağız?
Havuç, kabak ve kırmızı biberi jülyen şeklinde (uzun ince) doğrayın.
Soğanı ve sarımsağı ince şekilde doğrayın.
Geniş bir tavada biraz zeytinyağı ısıtın.
Soğan ve sarımsağı tavaya ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar soteleyin.
Havuç, kabak ve biberi ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Taze kekik, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Sebzeleri ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bonfile dilimlerini bir mutfak tokmağı yardımı ile nazikçe dövün, her birini yassılaştırın.
Her bonfile dilimine az miktarda tuz ve karabiber serpin.
Her bonfile diliminin üzerine eşit miktarda sote sebzeleri yerleştirin.
Bonfile dilimlerini rulo şeklinde sarın ve ruloları bir kürdan yardımı ile sabitleyin.
Fırını 180°C'ye önceden ısıtın.
Sarılmış bonfileleri bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine biraz daha zeytinyağı gezdirin.
Üzerine biraz beyaz şarap ekleyin.
Bonfileleri, üzerleri altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Pişmiş bonfile sarmalarını fırından çıkarın ve kürdanları çıkartın.
Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Ünlü Yönetmen Hayatını Kaybetti: Olgun Özdemir Kimdir?
Gassal Dizisi İçim Yanar Şarkı Sözleri
Gassal dizisindeki Elif Kimdir? Sibel Aytan Kimdir?
Gassal Dizisindeki Gasilhane Nerede?
NFT Nedir? Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?
Jelly Donut Blush Akımı Nedir?
Konfor Alanı Nedir? Faydaları ve Riskleri Neler?
Sonraki Sayfa
×
Ara