Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Hindistan Cevizli Ananas Topları

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Alen, tatlı olarak Hindistan Cevizli Ananas Topları tarifine yer verdi. Peki, Hindistan Cevizli Ananas Topları nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 14:10
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 02:09
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Hindistan Cevizli Ananas Topları
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Hindistan Cevizli Ananas Topları..

Hindistan Cevizli Ananas Topları

Malzemeler:

  • Ananas, 1 adet büyük boy, taze ve olgun
  • Hindistan Cevizi, 1 su bardağı, rendelenmiş ve biraz daha dış kaplama için
  • Bal, 2 yemek kaşığı
  • Lime (Yeşil Limon) Suyu, 2 yemek kaşığı
  • Lime Kabuğu Rendesi, 1 çay kaşığı
  • Vanilin, 1 çay kaşığı

Nasıl Yapacağız?

  • Ananası soyun ve orta kısmındaki sert çekirdeği çıkarın. 
  • Ananası küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Ananas parçalarını mutfak robotuna alın. 
  • Üzerine bal, lime suyu ve vanilin ekleyin.
  • Ananası, püre haline gelinceye kadar iyice çekin.
  • Ananas püresini bir kaseye aktarın. 
  • İçine rendelenmiş Hindistan cevizi ve lime kabuğu rendesini ekleyin.
  • Tüm malzemeleri spatula ile güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımdan 1 yemek kaşığı dolusu alın ve elinizle yuvarlak toplar yapın. 
  • Eğer karışım çok yapışkan olursa, ellerinizi hafifçe suyla ıslatmayı deneyin.
  • Her bir topu rendelenmiş Hindistan cevizine bulayarak dışını kaplayın. 
  • Bu, toplara ekstra bir tat ve güzel bir görünüm katacaktır.
  • Hazırlanan topları bir tabağa dizin ve en az 1 saat, tercihen daha uzun süre olmak üzere buzdolabında soğutun. 
  • Bu süre topların sertleşmesini ve lezzetlerin birbirine karışmasını sağlayacaktır.
  • Hindistan cevizli ananas toplarını soğuk olarak servis edin. 

       AFİYET OLSUN!

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa