Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necati'nin Menüsü: Çiğ Köfteli Sushi Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Necati, ara sıcak olarak Çiğ Köfteli Sushi tarifine yer verdi. Peki, Çiğ Köfteli Sushi nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 13:50
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 02:27
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necati'nin Menüsü: Çiğ Köfteli Sushi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necati'nin Menüsü: Çiğ Köfteli Sushi Tarifi..

Çiğ Köfteli Sushi..

Malzemeler:

  • Bulgur (ince),1 su bardağı
  • Çiğ köftelik kıyma, 150 gram
  • Salça (biber veya domates), 1 yemek kaşığı
  • Pul biber, 1 yemek kaşığı
  • Kimyon, 1 çay kaşığı
  • Karabiber, 1 çay kaşığı
  • Tuz, 1 çay kaşığı
  • Soğan, 1 adet rendelenmiş
  • Sarımsak, 2 diş ezilmiş
  • Yeşil soğan, 2 sap ince doğranmış
  • Maydanoz, 1/4 demet ince doğranmış
  • Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı
  • Limon suyu, 1 yemek kaşığı
  • Nar ekşisi, 1 yemek kaşığı, isteğe bağlı
  • Nori yaprakları, 4 adet
  • Sushi pirinci (şişecek şekilde pişirilmiş ve sirke ile tatlandırılmış) 2 su bardağı
  • Avokado, 1 adet ince dilimlenmiş
  • Salatalık, 1 adet jülyen doğranmış, yani uzun ince
  • Lahana turşusu veya dilerseniz turşu, İsteğe bağlı miktarda

Nasıl Yapacağız?

  • Bulguru kaynar su ile ıslatıp, şişmesi için 15 dakika bekletin.
  • Şişmiş bulgura, çiğ kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, salça, pul biber, kimyon, karabiber, tuz, ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin.
  • Malzemeleri yoğurarak homojen bir çiğ köfte harcı elde edin. 
  • Yoğurma işlemi, harcın iyice karışmasını ve lezzetlenmesini sağlayacak.
  • Sushi matınızı (makisu) serin ve üzerine bir nori yaprağı yerleştirin.
  • Nori yaprağının üzerine bir kat pirinç yayın. 
  • Pirinci, nori yaprağının üçte iki alanına yaymaya özen gösterin, kenarlarında yaklaşık 1 cm boşluk bırakın.
  • Pirinç üzerine uzunlamasına bir hat halinde çiğ köfteyi yerleştirin.
  • Çiğ köftenin üzerine avokado dilimleri ve salatalık şeritlerini ekleyin. İsterseniz biraz lahana turşusu da ekleyebilirsiniz.
  • Nori yaprağının altından başlayarak mat yardımı ile rulo yapın. 
  • Rulo yaparken malzemelerin dışarı çıkmaması için sıkıca sarın.
  • Ruloyu sıkılaştırmak için mat ile birlikte birkaç kez sıkıca bastırın.
  • Keskin bir bıçak kullanarak sushi rulosunu 1.5 - 2 cm kalınlığında dilimlere kesin. Bıçağınızı her kesimden sonra ıslatmak, kesimin daha temiz olmasını sağlar.
  • Çiğ köfteli sushi dilimlerini, wasabi, soya sosu ve gari (tatlandırılmış zencefil) ile birlikte servis edin.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa