'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Necati, ara sıcak olarak Çiğ Köfteli Sushi tarifine yer verdi. Peki, Çiğ Köfteli Sushi
nasıl yapılır?
Sushi pirinci (şişecek şekilde pişirilmiş ve sirke ile tatlandırılmış) 2 su bardağı
Avokado, 1 adet ince dilimlenmiş
Salatalık, 1 adet jülyen doğranmış, yani uzun ince
Lahana turşusu veya dilerseniz turşu, İsteğe bağlı miktarda
Nasıl Yapacağız?
Bulguru kaynar su ile ıslatıp, şişmesi için 15 dakika bekletin.
Şişmiş bulgura, çiğ kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, salça, pul biber, kimyon, karabiber, tuz, ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin.
Malzemeleri yoğurarak homojen bir çiğ köfte harcı elde edin.
Yoğurma işlemi, harcın iyice karışmasını ve lezzetlenmesini sağlayacak.
Sushi matınızı (makisu) serin ve üzerine bir nori yaprağı yerleştirin.
Nori yaprağının üzerine bir kat pirinç yayın.
Pirinci, nori yaprağının üçte iki alanına yaymaya özen gösterin, kenarlarında yaklaşık 1 cm boşluk bırakın.
Pirinç üzerine uzunlamasına bir hat halinde çiğ köfteyi yerleştirin.
Çiğ köftenin üzerine avokado dilimleri ve salatalık şeritlerini ekleyin. İsterseniz biraz lahana turşusu da ekleyebilirsiniz.
Nori yaprağının altından başlayarak mat yardımı ile rulo yapın.
Rulo yaparken malzemelerin dışarı çıkmaması için sıkıca sarın.
Ruloyu sıkılaştırmak için mat ile birlikte birkaç kez sıkıca bastırın.
Keskin bir bıçak kullanarak sushi rulosunu 1.5 - 2 cm kalınlığında dilimlere kesin. Bıçağınızı her kesimden sonra ıslatmak, kesimin daha temiz olmasını sağlar.
Çiğ köfteli sushi dilimlerini, wasabi, soya sosu ve gari (tatlandırılmış zencefil) ile birlikte servis edin.
AFİYET OLSUN!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.